RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Боїться визнати поразку: на Заході з'ясували, чому диктатор не виступить перед росіянами наприкінці року

Глава країни-терористки Росії Путін вперше за 10 років скасував щорічну пресконференцію на тлі невдач російських окупантів на фронті повномасштабної війни проти України та зростанням невдоволення серед росіян.

Про це написали в Інституті вивчення війни (ISW).

За словами аналітиків, Путін невпевнений у можливості виправити всі ті проблеми, які з'явилися в країні-агресорці Росії після її повномасштабного вторгнення в Україну.

Читайте також: Вождь для маргіналів та радикалів: яку роль Кремль вигадав для Пригожина

Варто зауважити, що у 2014 році російкий диктатор скористався нагодою виголосити промову на щорічній прессконференції про незаконну окупацію українського Криму.

Водночас у 2022 році очільник Кремля не має аргументів для виправдання значних людських і фінансовий втрат унаслідок війни, як це було у 2014, оскільки у РФ після захоплення Лисичанська в липні не було жодних "перемог".

"Можливо, Путін все ще чекає та сподівається виголосити грандіозну переможну промову в 2023 році або відкладає момент, коли йому доведеться визнати, що РФ не може досягти своїх цілей в Україні (визнати програш у війні)", - прпустили аналітики ISW.

Разом з цим Путін уже регулярно отримує порцію критики з боку радикальної частини електорату, коли починає говорити про можливу тривалість війни та нову хвилю мобілізації у РФ. Настрої в населення значно погіршилися після втечі російських окупантів з Херсона - єдиного міста обласного значення, яке росіянам вдалося тимчасово захопити з 24 лютого.

"Схоже, що Путін все частіше звертається до сценарію та попередньо записаних виступів. Так він намагається запобігти ризикам, пов’язаним із відповіддю на складні запитання щодо невдач Росії у війні проти України", - додали фахівці.

"Апостроф" підготував матеріал на тему: "Народ-миролюбець": як страх змушує росіян вимагати "переговори". Російське суспільство вкрай болісно переживає крах міфу "великої" Росії та "другої армії світу".