RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Вождь для маргіналів та радикалів: яку роль Кремль вигадав для Пригожина

Російський олігарх, очільник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин може посісти місце покійного лідера ЛДПР Володимира Жириновського. Він має електоральний шанс, але водночас не відповідає інтересам більшості виборців.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив російський опозиційний політик, колишній депутат Державної Думи Дмитро Гудков.

За його словами, дії ПВК "Вагнер" (вбивства кувалдою тощо) налякали і еліти, і багатьох людей.

Читайте також: Будинок, робота, окоп: Пригожин придумав нову схему набору "гарматного м'яса".

Водночас, як зазначив Гудков, цілком очевидно, що через війну та пропаганду з'явилася певна кількість людей, яка вступає в маргінальні позиції – це не більше 10-12%.

"Очевидно, що це небезпечна група виборців, і, якщо ти її не контролюватимеш, ці люди вийдуть зі зброєю і почнуть поводитися непередбачувано. Тим більше, що ці люди критично ставляться до Путіна, влади, ненавидять її. У Кремлі це зрозуміли та створили фігуру, яка це контролює", - заявив Гудков.

Політик додав, що Пригожин підходить для того, щоб очолити радикальні політичні сили у Росії.

"Зюганов для лівих поглядів, Жириновський – людей радикальних поглядів. Жириновський помер, ніша утворилася і треба її якось заповнити. Або ти ставиш свого Пригожина, або з'являється фанатик, який тебе слухати не буде і стане вождем для цієї маргінальної маси", - зазначив Гудков. За його словами, партія Пригожина теоретично могла б здобути 5-7% на виборах, але у таких людей з'явиться свій вождь, і він повністю підконтрольний.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Путін захоплюється контактами з потойбічним світом – екс-депутат Держдуми Дмитро Гудков.