RU  UA

У них часу немає: експерт про нову тактику окупантів та мобілізацію в Росії

Російські окупанти змінили тактику ведення війни: найімовірніше, йдеться про підготовку частково мобілізованих.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив військовий експерт Дмитро Снєгірьов.

Як зазначив експерт, за інформацією росіян, загальна кількість мобілізованих – 320 тисяч осіб. Із них 150 тисяч уже перебуває на території України.

Читайте також: У Росії "засекретили" інформацію про продовження терміну служби в армії

"Відповідно, нескладна арифметика - це 170 тисяч. Так зване бойове узгодження, приватно мобілізовані, проходять на території окупованих районів Луганської області, а не на території РФ", - заявив Снєгірьов. Йдеться про підготовку у так званих "лутугінських таборах" – с. Круглик, с. Мирне – і на штатному полігоні так званого "2-го армійського корпусу ЛНР" поблизу с. Бугаївка Перевальського району.

Крім того, було зафіксовано збільшення кількості мобілізованих у Станичнолуганському районі Луганської області: там готують і вихідців із Серпухова Московської області. В основному вони розквартировані в колишніх дитячих таборах та санаторіях "Укрзалізниці" на окупованих територіях.

Бойове злагодження відбувається впродовж 10 днів, після чого їх кидають на передову лінію під Сватовим.

"Наскільки буде серйозна підготовка - важко сказати. І часу у росіян немає серйозної підготовки. Оперативно-стратегічна ініціатива за даними російської сторони на стороні ЗСУ", - заявив Снєгірьов.

Раніше секретар РНБО України Олексій Данилов спрогнозував, чи закінчиться війна з Росією до літа 2023 року.