RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Стріляли по кулі? У російському Ростові дивно пояснили роботу ППО над містом

У вівторок, 3 січня, у великих російських містах, у тому числі й у Ростові, прогриміли вибухи – міська влада, як могла, пояснила те, що відбувалося, заявивши, що ППО стріляло по об'єкту у формі кулі.

Про це заявив губернатор Ростовської області Василь Голубєв.

За його словами, кулю вдалося успішно ліквідувати.

"Уточнена інформація про те, що сталося напередодні. Учора близько 22 години працювала система ППО в 7 км від населеного пункту Султан Сали в М'ясниківському районі. На висоті 2,5 км було виявлено малорозмірний об'єкт у формі кулі, яка вільно летіла за вітром. Було прийнято рішення про його ліквідацію", - написав Голубєв.

Читайте також: У Брянській області РФ прогримів потужний вибух, в частині регіону зникла електрика: фото

Він наголосив, що протиповітряна оборона виявила високий професіоналізм у боротьбі з кулькою, тому жителі Ростова можуть спати спокійно.

"Наполегливо прошу всіх зберігати спокій. Для забезпечення безпеки задіяні всі сили та засоби. Небо прикрите засобами протиповітряної оборони", - запевнив Голубєв.

Втім, вже навіть росіяни починають прозрівати від заяв російської влади, запитуючи, чи самим "не смішно про це писати" і припускаючи, що, можливо, то була не куля, а "інопланетяни" або "сутність у вигляді гноміка". Деякі також припустили, що об'єктом справді була куля – "Діти в м'яч грали він полетів через паркан і ППО його збило. Ця версія правдоподібніша?". А інші похвалили ППО за їхню роботу, оскільки "кульку відстежили, значить напоготові".

Раніше ми писали, що у російському Воронежі пролунали вибухи в районі аеродрому.