RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Мобілізації бути? У Росії заборонили виїзд з країни всім військовозобов'язаним

Росія може оголосити додаткову мобілізацію вже 15 січня, забрати на війну проти України до півмільйона росіян. Це підтверджується тим фактом, що з 9 січня у Росії обмежили виїзд із країни військовозобов'язаним, зокрема обмежено придатним до служби.

Як повідомляє Головне управління розвідки МО України, відповідний наказ ФСБ направила до всіх прикордонних управлінь країни (у РФ прикордонники перебувають у структурі ФСБ).

"З 9 січня 2023 р. з 00 годин 00 хвилин прикордонним управлінням ФСБ Росії забезпечити обмеження виїзду за межі території Російської Федерації громадян, які мають висновок про готовність до військової служби з категорій "А", "Б" та "В", - йдеться у наказі.

Читайте також: Росіянин приєднався до лав пропагандистів і підпалив військкомат у Братську: фото та відео

Категорія "В" - це обмежено придатні до військової служби. Призовників, що належать до неї, звільняють від призову у мирний час, звільняють від військових зборів та відносять до запасу.

Зазначені категорії росіян не зможуть виїхати з Росії на всіх пунктах пропуску та в усіх напрямках.

Як писав "Апостроф", раніше заступник керівника Головного управління військової розвідки Міністерства оборони Вадим Скибицький розповів, скільки людей планується мобілізувати в Росії взимку.