RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Економлять навіть на капцях: росіяни масово перейшли на кремацію родичів, що загинули в Україні

Хоча загиблих на війні в Україні росіян чимало, більша їх частина не повертається до родичів, а переважній більшості тих, кого ховають на батьківщині, "пишного похорону" не влаштовують.

Про це пише російський ресурс "Верстка".

Ритуальна галузь РФ не збільшила свої заробітки за рахунок вбитих військових. Крім того, запит на "військові" похорони з прапором перед труною та пострілами в повітря не дуже великий.

Читайте також: Убивці з усієї країни: у Росії знайшли цвинтар з десятками зеків-"вагнерівців", фото

Окремі похоронні агенції пропонують труни камуфляжного забарвлення, вінки з "триколором" тощо, проте росіяни прагнуть поховати своїх рідних максимально дешево та "мінімалістично".

А ось у РФ різко зросла кількість кремацій через зростання цін. Якщо 2020 року співвідношення традиційних поховань і кремацій становило приблизно 70 на 30, то зараз уже 80% вважають за краще спалювати померлих, оскільки кремація обходиться значно дешевше.

Співробітники похоронних агентств зізнаються, що не лише різко знизилася кількість VIP-похоронів. Звичайні клієнти зараз відмовляються буквально від усього: від капців, яких все одно не видно, від подушок, від спеціального костюма, що розрізаний на спині.

Крім того, люди вже почали забирати гроші за оплачені раніше пам'ятники.

На тлі зростання кількості кремацій "похоронники" несподівано зіткнулися з відмовою закордонних виробників постачати та ремонтувати кремаційні печі, які раніше надходили з Чехії та США.

І хоча виробники чеських печей продовжують працювати з РФ через треті країни, американські печі вже тримаються на чесному слові й ремонтуються "чим доведеться".

Нагадаємо, раніше ми писали, що в Донецькій області тіла загиблих найманців ПВК "Вагнера" без судмедекспертизи пакували в мішки та відвозили невідомому напрямку.