RU  UA

Думають про життя "після Путіна": український розвідник розповів про агентуру в Москві

На тлі повномасштабної війни Росії проти України, що триває, наша розвідка продовжує діяти, в тому числі і на території країни-агресора. Інформація, яку можна отримати, залежить від рівня агентури.

Про це у коментарі "Апостроф TV" розповів полковник контррозвідки у запасі, екс-начальник Управління внутрішньої безпеки МВС України Михайло Притула.

За його словами, хоча чиновник у Москві не може повідомити про місцезнаходження конкретного підрозділу, рядовий боєць може розповісти товаришам про те, що в полоні на них нічого страшного не чекає.

Читайте також: Крим стане вільним: Буданов дав прогноз на 2023 рік

гентура, яка знаходиться в Москві, значною мірою працює, щоб влаштувати своє життя "після Путіна". А співробітники Вагнера турбуються про те, щоб врятуватися від смерті на полі бою", - заявив Притула.

Паралельно серед Путіна є розумні люди, які хочуть забезпечити своє майбутнє. І вони можуть самі виходити на зв'язок з українською розвідкою. Також це можуть люди, які борються за владу у Росії. І вони можуть зливати своїх конкурентів.

"Російська розвідка не має актуальної інформації. Це говорить про хорошу роботу української контррозвідки. Також в Росії є проблеми з витоком інформації безпосередньо з війни", - зазначив розвідник.

І навіть регулярна "бавовна" на російських військових об'єктах у прифронтових зонах свідчить про якісну роботу розвідки та спритності українських артилеристів. У цій ситуації Путіну, якщо той хоче зберегти владу, варто замислитись над припиненням вогню та виведенням військ з території України.

"Переломний момент війни настане в кінці березня. Зараз росіяни пробують нашу лінію фронту. Потім вони проведуть мобілізацію. Потім буде розгромлено цю армію. І вже після цього їхня лінія фронту розсиплеться", - підкреслив Притула.

Раніше голова Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов розповів про переломний момент у війні з Росією.