RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Чи буде звернення Путіна у річницю початку війни: у диктатора дали відповідь

Рівно рік тому, рано-вранці 24 лютого, в день підступного повномасштабного наступу на Україну, російський диктатор Володимир Путін звернувся до свого народу з оголошенням про "військову спецоперацію" в нашій країні. Цього ж року на виступ зі зверненням до співвітчизників чекати не варто.

Таку заяву зробив офіційний представник Кремля Дмитро Пєсков у коментарі РИА Новости.

Так, на відповідне запитання журналістів речник російського лідера відповів коротким "ні".

Читайте також: Війна може закінчитися хоч завтра: яка умова для цього необхідна

Нагадаємо, минулого року 24 лютого 2022 року о 05:30 за московським часом російські державні телевізійні канали розпочали трансляцію звернення президента РФ, який оголосив про початок "спеціальної воєнної операції" в Донбасі, посилаючись на 51 статтю Статуту ООН, рішення Ради Федерації та договори з ДНР та ЛНР. Як виправдання вторгнення Володимир Путін використав у промові невідповідне дійсності уявлення України як неонацистської держави, представляючи вторгнення як "денацифікацію" України.

Після цього російські війська увійшли на територію України. Договори з ДНР та ЛНР, на які посилався Путін, набули чинності 25 лютого і не мали юридичної сили на момент вторгнення.

На завершення звернення Путін застеріг треті країни від втручання в конфлікт, заявивши, що "відповідь Росії буде негайною і призведе вас до таких наслідків, з якими ви у своїй історії ще ніколи не стикалися".

Раніше ми писали, яку шкоду Україні завдала Росія за рік війни.