RU  UA

Лукашенко та Путін будуть повалені: журналіст вказав на нюанси нової ситуації в Білорусі та РФ

Підрив російського військового літака на білоруському аеродромі в Мачулищах свідчить про протистояння між білорусами й режимом Лукашенка, який тримається лише на підтримці з боку Кремля.

Про це заявив в етері Апостроф TV редактор видання The Economist Аркадій Островський.

За його словами, білоруський диктатор Лукашенко непопулярний у власних військах, і це одна з причин, чому Білорусь не вступає у повномасштабну російсько-українську війну. Він боїться, що введення білоруських військ в Україну обернеться бунтом: військові або здадуться масово в полон, або повернуть зброю на самопроголошеного президента.

Читайте також: Лукашенко вступить у війну? Ключові наслідки удару по літаку-розвіднику в Білорусі

"Білорусь - країна готова приєднатися до європейського проєкту. І коли ослабне підтримка Путіна, режим Лукашенка може впасти", - додав Островський.

На думку редактора, підтримка повномасштабної війни проти України серед населення зменшується й у Росії

"Пропагандистський наратив про звільнення Донбасу змінився. Тепер Путін представляє її як війну на виживання з Заходом. Тепер промови Путіна повторюють промови Гітлера на початку війни: на нас напали, ми змушені воювати. Цей меседж адресований не лише народу, але й еліті для того, щоб досягти максимальної мобілізації. І жодного шляху назад для нього немає. Він не зможе повернутися в мирний стан, навіть якщо військові дії припиняться", - сказав він.

Водночас Захід перестав боятися путінського шантажу і визначив свій пріорітет - перемога України, що означатиме перемогу демократії в усьому світі. Разом з цим західні країни не зацікавлені в громадянській війні всередині РФ.

"Для Заходу ідеальним варіантом була б перемога України, повалення режиму Путіна і встановлення режиму, який не захоче повторювати війну і буде розуміти необхідність виплати репарацій. Саме тому Навальний опублікував свою заяву про необхідність відновлення цілісності України, суду над злочинцями і виплати компенсації", - пояснив Аркадій Островський.

Читайте також матеріал "Апострофа": Путін і його мільйонна армія: російські еліти вже готуються до ери після диктатора

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СвітЕкс-СРСР