RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

У Росії "українські партизани" влаштували диверсію на залізниці: фото та відео

У російському Калінінграді група підлітків здійснила диверсію на залізниці, паралізувавши рух потягів на 40 хвилин.

Про це пише місцеве видання 78Ru.

Інцидент стався у ніч проти 16 лютого.

Невідомі підпалили релейну шафу на головному ході, що призвело до 40-хвилинного простою на залізниці. Пізніше правоохоронці встановили, що до здійснення диверсії причетна група підлітків віком від 15 до 17 років.

Читайте також: Росіяни розганяють історію про "підрив" американцями "Північного потоку 2": у Білому домі відповіли

Керівником "ДРГ", як стверджують журналісти, є 15-річний Руслан, який нібито доручив підпал на залізниці за "завданням куратора з України". Протизаконні дії на залізниці підлітки знімали смартфонами.

Видання зазначає, що батькам тепер доведеться компенсувати збитки, заподіяні залізниці.

Інформацію про диверсію на стратегічному об'єкті також публікує російський Telegram-канал "Вируючий світ". Автори публікації повторюють тезу про "куратора з України" та стверджують, що за підпал залізниці підліткам нібито обіцяли грошову винагороду.

"Одного тільки юні диверсанти не врахували - камер відеоспостереження, які у всіх фарбах та особах зняли вчинений ними злочин. Зараз всіх семеро паліїв затримано. Відносно них порушено кримінальну справу за ст.167 КК РФ, за місцями проживання організовані обшуки, під час яких і було вилучено мобільні телефони", - йдеться у повідомленні.

Ні регіональне ЗМі, ні Telegram-канал не наводять як підтвердження своїх слів якісь докази, що діти нібито здійснили диверсію за завданням "куратора з Києва". Ймовірно, що російські журналісти спеціально нагнітають ненависть до України.

Раніше ми розповідали, що Білорусі дали величезні терміни "рейковим партизанам" .