RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Прихильники війни в Україні незадоволені: аналітики оцінили інцидент у Брянській області

У четвер, 2 березня, російські ЗМІ поширили інформацію про нібито захід диверсантів на територію Брянської області, взяття жителів села Сушани в заручники та підрив електропідстанції та газової станції – інцидент показав невдоволення діями Кремля серед російських блогерів, які очікували офіційного оголошення війни Україні.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

За словами аналітиків ситуація в Брянську викликала в офіційних осіб РФ і ультранаціоналістичних груп чутки про реакцію Кремля на ситуацію.

Читайте також: ”Ридаємо від сміху”: боєць ЗСУ про інцидент із "ДРГ" у Брянській області

Кремлівський прессекретар Дмитро Пєсков відмовився відповідати на питання щодо зміни статусу так званої "спецоперації". Водночас засновник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин іронічно зауважив, що Росія допускала порушення своїх "червоних ліній" з боку України та використала цей факт як можливість для просування найманців.

Ряд російських офіційних осіб, таких як "глава" окупаційної адміністрації Криму Сергій Аксьонов і лідер Чечні Рамзан Кадиров, а також блогери, закликали Кремль посилити заходи безпеки й провести операції у відповідь.

Кадиров, зокрема, виступив із закликом до Кремля атакувати мирних жителів для покарання винних в інциденті, фактично закликаючи Росію до скоєння воєнних злочинів. Блогери та колишні проксі-чиновники, пов'язані з Кремлем, також закликали уряд включити до списку терористичних організацій ЗСУ, Російський добровольчий корпус та українські збройні угруповання, порівнюючи цей інцидент із захопленням школи у Беслані у Північній Осетії у 2004 році.

Крім того, один із пов'язаних із Кремлем блогерів заявив, що Російський добровольчий корпус несе відповідальність за вбивство Дарії Дугіної та інші терористичні акти на території Росії. Російські блогери також закликали Кремль використати цей інцидент для формування верховної ставки, яка прийматиме всі політичні, військові та економічні рішення.

Деякі блогери пов'язали інцидент із заявами президента РФ Володимира Путіна про необхідність посилити охорону кордонів та закликали виділити додаткові ресурси для прикордонних підрозділів. Вони також запропонували сформувати загони вбивць, спрямовані на знищення українських чиновників та створення зон відчуження на кордоні.

"Ці відповіді вказують на те, що ультранаціоналістична спільнота значною мірою незадоволена численними аспектами нездатності Кремля повністю підтримати свою власну брехливу риторику про те, що Росія веде "екзистенційну війну" в Україні", - пишуть аналітики.

На їхню думку, Кремль не має можливості задовольнити всі вимоги цих ультранаціоналістів.

Раніше ми писали, що під час "зачистки" території у Брянській області біля російського села Сушани, де нібито півсотня "українських диверсантів" взяла мешканців у заручники та розстріляла шкільний автобус, на міну наїхала машина Росгвардії.