RU  UA

"Ридаємо від сміху": боєць ЗСУ про інцидент з "ДРГ" у Брянській області

В українській армії ридають від сміху, почувши про диверсійно-розвідувальну групу в кількості 40-50 осіб, яка нібито пробралася до Брянської області РФ.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів політолог, військовослужбовець ЗСУ Кирило Сазонов.

Він пояснив, що не буває в природі ДРГ у 50 осіб, оскільки це вже є "величезною бандою", тому ні про яку скритність чи розвідку не може йтися.

Читайте також: "Піднімайте повстання": бійці РДК на Брянщині звернулися до співвітчизників, відео

Така повноцінна команда одразу йде на прорив та займає плацдарм, забезпечуючи просування.

"Що вони могли зробити? Висадити в повітря електричну підстанцію? Газотурбінну підстанцію? Для цього достатньо групи з трьох осіб, просто окрім звичайного боєкомплекту береш із собою ще вибухівку, мінуєш та підриваєш. Усе. Групою в 50 людей неможливо йти ні через кордон, ні по "зеленці", ну тебе побачать точно. І яка в цьому потреба? 50 людей принесуть стільки вибухівки, що можна знести Кремль. Це все марно", - розповів Кирило Сазонов.

Він не виключає, що цей інцидент є російською провокацією, хоча цілком можливо, що "російський корпус" справді взяв участь у вилазці.

"Розбірки всередині Росії - це один варіант. Другий - навмисна провокація з метою підготувати народ до мобілізації, "вставай страна огромная", ворог заходить, щоб кричати з високих трибун ООН, що Україна атакує, тому потрібно поставити під питання постачання західної зброї", - прокоментував ситуацію військовослужбовець, зазначивши, що насправді це "маячня", але раніше Росія цілком серйозно розповідала про "бойових комарів".

Нагадаємо, під час засідання Ради безпеки ООН постпред РФ Василь Небензя заявив про комарів, заражених небезпечними вірусами, які атакують російських солдатів.