RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Протести в Грузії: як минула ніч і на що чекати сьогодні

У вівторок, 7 березня, парламент у Грузії підтримав у першому читанні проект закону про "іноземних агентів", який є аналогом російського. У країні розпочалися масові протести, люди зібралися під будівлею парламенту, сталися зіткнення з силовиками, опозиція оголосила, що 8 березня о 15:00 протести продовжаться.

Про це повідомляє грузинське "Радіо Свобода".

Минулої ночі в Тбілісі відновлено рух по проспекту Руставелі, спецназ, що стояв біля парламенту, пішов, звідти відтягли водомети, на місце прибули співробітники клінінгової служби.

7 березня проти учасників акції протесту на прилеглій до парламенту території було застосовано водомети та перечний газ. Деякі з них зазнали травм різного ступеня тяжкості. Десятки демонстрантів заарештовано, точна кількість затриманих наразі невідома. Зрештою спецназівці відтіснили протестувальників та зайняли місце, де проходив мітинг.

Читайте також: Масові протести в Грузії: чому вони почалися і що відомо на даний момент, фото та відео

Нагадаємо, 7 березня парламент 76 голосами проти 13 ухвалив у першому читанні законопроект "Про прозорість іноземного впливу". При цьому голосування за нього було заплановане на 9 березня, але його провели достроково з ініціативи голови фракції "Грузинська мрія" Мамукі Мдінарадзе.

Грузинські правозахисники та журналісти впевнені, що після ухвалення закону про іноагентів уряд створюватиме перешкоди в їхній роботі, а врешті-решт змусить замовкнути.

Як повідомляв "Апостроф", днями суд Тбілісі відмовився випустити з в'язниці колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі у зв'язку з поганим станом здоров'я, відхиливши позов адвоката.