RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

У Грузії почалися протести проти скандального закону: відео

7 березня під парламентом Грузії люди вийшли на протести проти скандального законопроєкту про "агентів іноземного впливу", що є російським аналогом. Спецназ почав розганяти учасників акції, застосовуючи сльозогінний газ та водомет.

Про це інформує видання "Грузія Online".

Читайте також: На Росію чекає розпад: що Кікабідзе говорив про Україну, війну та Путіна

Зазначається, що правоохоронці вдалися до таких дій після того, як протестувальники проігнорували прохання розійтися.

У Міністерстві внутрішніх справ заявили, що поліція так діє, оскільки протести мали ознаки насильницького характеру. Мовляв, люди мали намір заблокувати один із входів до парламенту.

"Під час акції будь-яке порушення закону негайно припинятиметься поліцією в рамках закону. У разі, якщо присутні не підкоряться законним вимогам поліцейських і чинитимуть опір правоохоронцям, поліція застосує передбачену законом пропорційну силу, у тому числі спеціальні засоби", - сказали у МВС.

За даними Georgia Today, силовики хотіли звільнити вхід до будівлі парламенту, щоб пропустити депутатів.

У мережі вже з'являються повідомлення, що між правоохоронцями та мітингувальниками почалися зіткнення.

Варто зауважити, що кілька днів тому у парламенті Грузії представили законопроєкт про "іноагентів", що є копією російського закону про закордонні ЗМІ та громадські організації, яких прирівняли до "іноагентів".

Грузинський варіант проєкту закону передбачає, що ЗМІ та організаціям, які отримують фінансування з-за кордону, так само надаватимуть статус "агентів іноземного впливу".

У США назвали події 7 березня у Грузії днем "чорним для грузинської демократії".

Нагадаємо, раніше у Тбілісі суд відмовився випустити з в'язниці колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі у зв'язку з поганим станом здоров'я, відхиливши позов адвоката.