RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Усіх затриманих звільнили: МВС Грузії виступило із заявою

Увечері у четвер, 9 березня, у Тбілісі люди вийшли з вимогою до влади звільнити затриманих 7-8 березня за акції перед грузинським парламентом, проте поліція заявила, що вже відпустила всіх раніше "заарештованих".

Про це йдеться заяві МВС Грузії.

У заяві наголошується, що всіх осіб, затриманих співробітниками різних структурних підрозділів МВС відповідно до Кодексу про адміністративні правопорушення 7 та 8 березня поточного року в ході мітингу, проведеного біля будівлі парламенту, відпущено на волю.

Читайте також: "Ні російському закону": відео протестів у Грузії 8 березня

Частина затриманих постала перед судом, а решту було звільнено у зв'язку із закінченням терміну перебування у слідчому ізоляторі.

Крім того, зазначається, що Міністерство внутрішніх справ проводить розслідування у зв'язку з насильницькими подіями, що мали місце 7-8 березня, за статтями 353 і 187 Кримінального кодексу Грузії.

Проводяться слідчі заходи з метою встановлення, встановлення особи та затримання осіб, які напали на поліцію, а також виявлення інших насильницьких дій під час маніфестації у районі будівлі парламенту.

Нагадаємо, що сьогодні вранці правляча коаліція заявила про "відкликання" законопроекту про так званих "іноагентів", прийнятий у першому читанні. Проте означена процедура не може бути здійснена через правила парламенту.

Читайте також матеріал "Апострофа": Кремлівські провокації та "український слід": чим закінчиться грузинський "Євромайдан"