RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Протести дали результат: скандальний законопроект відкликаний із парламенту Грузії

У Грузії правляча партія після масових протестів відкликала вже ухвалений у першому читанні закон про так званих "іноагентів", зазначаючи причиною такого рішення "розбіжності в думках у суспільстві".

Про це повідомили в "Ехо Кавказу".

Політична рада партії "Грузинської мрії" і руху "Сила народу", а також парламентська більшість опублікували спільну заяву, у якій написано, що "прийнятий законопроект викликав розбіжності в думках у суспільстві" та "його прийняття в першому читанні в очах частини громадськості подали як відхід від європейського курсу."

Читайте також: Кремлівські провокації та "український слід": чим закінчиться грузинський "Євромайдан"

У заяві також зазначено, що нібито на скандальний законопроєкт з хибних міркувань наклеяли ярлик "російського закону", а так звана "машина брехні" подала його в негативному світлі, вводячи в оману населення.

"Коли емоційний фон спаде, ми краще пояснимо суспільству, для чого був законопроект і чому важливо було забезпечити прозорість іноземного впливу в нашій країні. Для цього ми розпочнемо зустрічі з населенням і донесемо до широкої громадськості правду про кожну деталь справи", - написали в заяві правлячої партії та руху "Сила народу"

Водночас там подякували "героям - співробітникам правоохоронних органів, які терпляче та за найвищими стандартами відреагували на насильство", тоді як насправді вони використовували проти учасників мітингу сльозогінний газ та водомети.

Нагадаємо, що десятки тисяч протестувальників виступали проти ухвалення проросійським парламентом законопроєкту про "іноземних агентів", який копіює російський підхід клеїти ярликими на тих, хто виступає проти влади.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що силовики у Тбілісі поранили багатьох протестувальників.