RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

"Воюйте самі на***": російські мобіки записали відео зі скаргами на суїциди та конфлікти з бойовиками ДНР

Мобілізовані з Архангельської, Калінінградської та Мурманської областей Росії із 1004-го полку 5-ї мотострілецької бригади записали черговий відеозвернення зі скаргами до російського диктатора Володимира Путіна. Вони просять забезпечити їм нормальне спорядження та належну підготовку до штурму в Україні, оскільки вони не хочуть виконувати роль м'яса.

Читайте також: Вже не до танців: "мобики" з Марій Ел записали жалібне звернення до Путіна

Про це повідомляє "Север.Реалії".

Перше відеозвернення відправили в Telegram-бот "Север.Реалії". Його записали "мобики" з військової частини №41698 п'ятої мотострілецької бригади імені Захарченка. Їхні обличчя заховані за чорними балаклавами.

"Перед нашим полком №1004 не ставиться конкретної тактики, немає письмових бойових наказів про наступ. Відправляють на штурм, але ми не штурмовий підрозділ. Нас готували в Калінінградській області, як територіальну оборону. Натомість після приїзду до зони СВО прикріпили до підрозділу "ДНР". Командування відразу змусило бігти серед білого дня в чисте поле на штурм, через що ні за що загинуло шість наших бійців", - звертаються вони.

Крім того, військові не мають взаємодії з командирами в підрозділах, вогневої підтримки, засобів нічного/денного спостереження, бронетехніки, артилерійської підготовки, засобів повітряної розвідки, а при наступальних операціях використовують міномети і гармати 1940-х років.

"Від виконання бойового завдання ми не відмовляємося, але ми не м'ясо. За відмову йти на штурм без підготовки нас хочуть закрити у підвалах та знаходити бунтівників", - додали російські мобілізовані.

Далі було друге жалібне відео під час візиту до полку командира батальйону з Калінінграда. На записі – розмова калінінградських "мобиків" з ним. Військові розповідають про штурми, на яких "за тиждень гине рота", та конфлікт з армією "ДНР", командування якої " сепарується" від них: відправляє на самогубні штурми, не надає жодної підтримки та ділить армію на "своїх та чужих".

"У нас за тиждень гине рота. Можете саджати. Скільки там - 5, 7, 10 років? Та по***! Будете катувати-е****, потім половина вскриється. Ви хочете тут суїцидів? Ми, с*ка, такі злі після загибелі наших товаришів, ми пішки дійдемо, на таксі поїдемо. Воюйте самі на***!", – кричали військові командиру.

Вони просили звільнити товаришів по службі з саморобних ям-тюрем для тих, хто не захотів йти на штурм, а також розповіли про суїциди.

"Ви бачили тут калюжу крові? Людина не пішла на штурм, натиснула на спусковий гачок, бо розуміла, куди йде", - сказали на відео російські військові.

Мобілізовані відмовилися йти на штурми і якщо когось із них спробують закинути на передову, це не буде прощено: Буде пі***ц. Також вони просили , щоб їх перевели назад у тероборону, але командир заявив, що їхня позиція "слабувата", а наказ про переведення в "ДНР" надійшов нібито з самого Міноборони РФ, а зараз через “ваші скарги кажуть, що калінінградці як кістку у горлі”.

Так нічого і не домігшись від командира, російські окупанти зажадали просто відпочинку після чотирьох діб без сну на передовій, а після цього – кількох поспіль "шмонів" у казармах від командування.

Нагадаємо, Головне управління розвідки Міноборони України опублікувало аудіоперехоплення, з якого випливає, що російські мобілізовані шукають будь-які приводи, аби тільки не воювати.