RU  UA

Швидко вирішити не вийде: названо найбільшу проблему з мобілізацією в Росії

З 1 квітня поточного року в Росії знову почнуть набирати "добровольців" для участі у війні проти України - окупанти планують закликати від 400 до 500 тисяч осіб, але вони не зможуть швидко вирішити цю проблему.

Про це в ефірі "Апостроф TV" заявив капітан ЗСУ, журналіст, публіцист, блогер, громадсько-політичний діяч, співзасновник партії "Демократична Сокира" Віктор Трегубов.

Він зазначив, що зараз у росіян можливості навчання, оснащення та озброєння людей обмежені: також вони мають проблеми з важкою технікою.

Читайте також: Ще більше "м'яса": скільки росіян незабаром планують відправити на війну в Україну

"Найбільша проблема - офіцери середньої ланки - від лейтенанта до підполковника. Значна кількість з них вибита, а навчити нових потрібен час. Також знищено значну кількість кваліфікованих пілотів. Яких дуже довго готувати", - заявив Трегубов.

В умовах відсутності офіцерів та техніки росіянам буде важко наступати. Проте в обороні вони за рахунок чисельності можуть створити чимало проблем.

Говорячи про бої у Бахмуті, Трегубов зазначив: там наступ дає певний ефект за рахунок міської забудови. Водночас наступати у чистому полі без броні та підтримки артилерії дуже важко: один солдат довго по полю не пройде – його знищать, каже офіцер.

Не залишив поза увагою Трегубов і тему ймовірного правонаступника Путіна.

"Пригожин навряд чи ним стане. Його знищать по дорозі. Будь-який російський уряд буде ворожим Україні. І Пригожин – не найгірший варіант для нас, оскільки у нього та його команди дуже низька кваліфікація і вони дуже швидко в Росії все розвалять", — заявив Трегубов.

Раніше ми писали, що якщо ЗСУ вдасться здійснити контрнаступ на Запорізькому напрямку, і закрити сухопутний коридор до Криму, тоді півострів перетвориться на природний "котел" і його можна буде звільнити швидше і навіть безкровно.