RU  UA

Лук теж стріляє: що у ЗСУ думають про розконсервацію Росією старих танків

Підрозділи російських окупантів в Україні мають серйозні проблеми із забезпеченням бронетехнікою – на фронт почали відправляти ешелони радянських середніх танків Т-54/55, розроблених ще в середині XX століття.

Про те, наскільки придатними є ці танки для сучасної війни, в ефірі Апостроф TV розповів майор 103-ї бригади територіальної оборони ЗСУ Олександр Ганущин.

За його словами, "стріляє навіть лук, і навіть з лука можна завдати травм і вбити людину".

Читайте також: "Здулися, не виконавши наказу": фото реальних російських танків під Запоріжжям

Ганущин зазначив, що російські танки зараз годяться хіба для того, щоб їх перевезти залізничними платформами, скинути десь у донецьких степах на можливих напрямках контрнаступу українських військ, і закопати в землю.

"Коли ми говоримо про російські танки, які пролежали під відкритим небом ще до афганської війни, то ми розуміємо, що Міноборони Росії колись хотіло утилізувати ці танки і розпилити на металобрухт. Вони точно не годяться для наступальних операцій. Крім того, ще невідомо що там зі снарядами до них та стволами. Їх неможливо навіть порівнювати з танками Abrams, Challenger, а тим паче з Leopard",- заявив Ганущин.

Росіяни розконсервують усе, що в них є – а є у них не так багато: до 3 тисяч одиниць.

"Але це 3 тисячі одиниць, які пролежали просто неба як мінімум з початку 80-х, а деякі й раніше. Недалеко вже і до Т-34, вони також знаходяться на збереженні в Росії", - заявив Ганущин.

Нагадаємо, що РФ знайшла нестандартне застосування старим танкам Т-62.

  • Вас може зацікавити:

Гора металу з мотором: експерт розповів, як РФ знищує свої ж танки на війні

Як гітлерівці у Другу світову: рашисти під Запоріжжям заривають танки в землю

Залишки від крейсера Москва: у Чорному морі знайшли нові експонати для музею, фото