RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Почався "трупний голод": Росія зіткнулася з новою несподіваною проблемою

Незважаючи на те, що щодня Росія тільки у "військовому секторі" отримує сотні мертвих тіл, трупів у країні все-таки не вистачає.

Про це пишуть російські телеграм-канали.

Як зазначається, студенти медичних вишів "вчаться" на "формалінових" трупах, яких у РФ ще вдосталь, проте вже практикуючим лікарям потрібно постійно освоювати нові методики, для чого використовують тіла у максимально "свіжому" стані, так званих "кадаверів".

Читайте: Навіть гнила морквина стане "золотою": як Путін хоче вивести країну з кризи

Особливості законодавства у країні-агресорі такі, що "незатребувані тіла" дуже проблематично використовувати у наукових цілях. А навіть якщо і заповідати тіло для експериментів, за ним вишикується черга, тому до повномасштабного вторгнення в Україну дефіцит "кадаверів" покривався за рахунок імпорту зі США, але у зв'язку із санкціями ці поставки припинені.

Пропозицій на ринку вже немає — тому що в більш-менш лояльних до Росії країнах, таких як Іран, Сирія чи Індія, будь-які маніпуляції з трупами заборонені. І підвищувати свою кваліфікацію російським лікарям доводиться у Вірменії, Грузії, Туреччині та Азербайджані.

Нагадаємо, що Індія погодилася дотримуватися міжнародних санкцій і не порушувати стелю цін на нафту, яка постачається з Росії.

  • Вас може зацікавити:

Через війну та санкцій на нафту: якою буде ключова проблема у 2023 році для економіки РФ

США заборонили експорт низки товарів до Росії та Білорусі: повний список

Рада підтримала указ Зеленського про санкції проти банків РФ на десятки років