RU  UA  EN

Понеділок, 1 липня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Попіл накрив кілька селищ, а день перетворився на ніч: у Росії сталося виверження вулкана, фото та відео

У Росії, де почали скасовувати паради на 9 травня, на півострові Камчатка 10 квітня сталося виверження вулкана Шивелуч, в ніч на 11 квітня виверження досягло особливо сильної стадії. Висота викиду попелу становила від 15 до 20 кілометрів, він накрив найближчі селища.

Про це повідомляють російські ЗМІ та Telegram-канали.

Вулкану присвоєно найвищий "червоний" код авіаційної небезпеки. У деяких селищах мешканцям не рекомендують виходити на вулицю, найбільше постраждало близьке до вулкану селище Ключі, де вулканічний попіл накрив усе щільним шаром заввишки до 8,5 сантиметрів. Виверження Шивелуч загрожує найбільшим поширенням попелу на півострові за останні 60 років.

Читайте також: Москва і Пітер нецікаві: названі потенційні цілі для дронів у Росії

Як розповіли місцеві жителі, вдень за 20 хвилин стало темно, як уночі. Хмара попелу рухається в західному напрямку, загрожуючи головному місту Камчатки — Петропавловську-Камчатському. Загальний шлейф від викинутих в атмосферу вулканічних газів може сягати близько 400 на 250 км.

Сейсмічна активність Шивелуча потроху згасає, але небезпека місцевих жителів не минула. В Усть-Камчатському районі мешканців просять не залишати свої будинки, зупинилися заняття у школах, не працює громадський транспорт.

Як повідомляв "Апостроф", 10 квітня, в самому центрі Москви пролунав потужний вибух . Його добре чули москвичі біля будівлі Громадської палати РФ на площі Міуської, 5.

  • Вас також може зацікавити:

Навіть змова не потрібна: відомий росіянин озвучив сценарій ліквідації Путіна

У Воронежі пролунав потужний вибух: під загрозою опинився великий завод

Удар у спину: країна ЄС та НАТО закрила свої порти для танкерів із Росії