RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

4 травня

Всі новини

Авіасполучення з Москвою: у Тбілісі не вщухають протести, відео

Акція протесту проти відновлення прямого авіасполучення Грузії та країни-агресора, що діяла 4 роки і має офіційно відродитися з середи, 17 травня, проходять вже біля офісу авіакомпанії Georgian Airways.

Про це повідомляє Цензор.

Протестувальники скандують "Ні російським літакам!", "Путін — х*йло, Бидзина — х*йло".

Читайте: 'Путін - ху*ло: фото та відео акції під будівлею МЗС у Тбілісі

Зазначимо, що проросійськи олігарх Бідзіна Іванішвілі є засновником правлячої партії "Грузинська мрія – Демократична Грузія".

Управління цивільної авіації Грузії вже дозволило з 17 травня виконувати авіаперельоти до Тбілісі російської компанії "Азімут" і на черзі ще три заявки.

Раніше в ефірі телеканалу "Імеді" глава регулятора Гіві Давіташвілі зазначив, що жодна російська компанія, яка перебуває під санкціями, дозволу на польоти до Грузії не отримає. Також до польотів не допустять і літаки, обслуговування яких виробник припинив.

Крім того, до Москви з 20 травня літатиме грузинський перевізник Georgian Airways.

На сайті авіакомпанії, як повідомляють росЗМІ, з'явилися у продажу квитки з Тбілісі до Москви. Вартість квитка в економ-класі складає 897 ларі (близько 28 тисяч рублів) або приблизно 13 тисяч гривень.

Представники офіційного Тбілісі вітали поновлення авіасполучення, пояснивши це інтересами громадян Грузії, які проживають на території РФ і у яких виникали труднощі з приїздом на батьківщину. Опозиція навпаки жорстко критикує відновлення рейсів у той час, коли світ обмежує контакти та співпрацю з РФ через розв'язану війну проти України.

Водночас Держдеп США попередив Грузію, що зараз не час активізувати взаємодію з Росією, попередивши, що її компанії можуть мати справу з санкціями. "Замість відновлення прямого авіасполучення або зміни візового режиму грузинський народ, ймовірно, хотів би, щоб Путін вивів російську армію з 20 відсотків окупованої Росією території Грузії", - заявили у відомстві. "Багато західних країн, у тому числі США, забороняють російським літакам заходити у свій повітряний простір. Якщо прямі рейси між Росією та Грузією будуть відновлені, ми стурбовані тим, що компанії в аеропортах Грузії можуть зіткнутися з ризиком санкцій за експлуатацію літаків, що підлягають експортно- імпортному контролю", – сказано у коментарі, який опублікувала грузинська редакція "Голосу Америки".

Нагадаємо, що президент Грузії Саломе Зурабішвілі вважає, що після поразки у війні з Україною Росія має вивести свої війська і з окупованих грузинських територій - Абхазії та Південної Осетії.

Вас може зацікавити:

Чи впаде Грузія: Путін запустив "Троянського коня-2"

"Брудні невдахи": прем’єр Грузії облаяв українських політиків і Зеленського

"Повторюють тези російської пропаганди": у МЗС України відреагували на звинувачення прем’єра Грузії