RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Рейд РДК і легіону "Свобода Росії" став потрясінням для росіян: в ISW показали карту захопленої території

Події у Бєлгороді 22 травня не на жарт стривожили багатьох росіян – деякі запанікували, а інші відзначилися неузгодженістю, як це буває під час інформаційних потрясінь.

Про це йдеться у новому звіті Інституту вивчення війни.

Так, деякі провоєнні блогери звинуватили "РДК" і "ЛСР", які в основному складаються з росіян, у зраді та роботі на ГУР.

"Кілька воєнкорів припустили, що атака була цілеспрямованою інформаційною операцією, метою якої було відвернути увагу від недавнього захоплення Бахмута Росією та посіяти паніку в російському інформаційному просторі напередодні можливого українського контрнаступу", - кажуть експерти.

За словами терориста Ігоря Гіркіна, він давно попереджав про можливість таких прикордонних рейдів, які можуть бути включені до загальної контрнаступної стратегії України.

Читайте також: У Бєлгороді БПЛА атакували будівлі ФСБ та МВС: подробиці та відео

Водночас фінансист ПВК Вагнера Євген Пригожин скористався цим інцидентом, щоб звинуватити російський уряд та його бюрократичну пасивність у підтримці цієї атаки. Він висловив критику на адресу Міністерства оборони Росії за нездатність зміцнити кордони та забезпечити захист Росії.

Зазначається, що перша помічена лінія російських оборонних укріплень проходить приблизно за два кілометри від Гори-Подолу. Поява припущень про проникнення сил "РДК" крізь оборонну лінію наголошує на вразливості таких укріплень, особливо коли вони не повністю оснащені.

Аналітики відзначають, що російські провоєнні блогери висловили різні тривоги, занепокоєння та гнів щодо цієї події. Однак, відсутність єдиної та цілісної реакції в інформаційному просторі свідчить про те, що події застали зненацька російських коментаторів.

Раніше ми писали, що жителі Грайворона Бєлгородської області масово тікають із міста.

Вас також може зацікавити:

У Грайвороні трапилась "бавовна": жителі повідомили про детонацію складу боєприпасів

”Танки йдуть на Бєлгород”: у російських Z-пабликах заявили про початок контрнаступу ВСУ

Що означає рейд на Бєлгородщину і чого чекати в майбутньому: прогноз експерта