RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

4 травня

Всі новини

Росія розмістить ядерну зброю в Білорусі: підписано двосторонній документ

Росія та Білорусь домовилися про розміщення тактичної ядерної зброї на території РБ. Документ підписали глава Міноборони РФ Сергій Шойгу та голова білоруського оборонного відомства Віктор Хренін.

Про це повідомляють російські та білоруські ЗМІ.

Читайте також: Паніка наростає: під Бєлгородом терміново вивезли ядерні боєприпаси

Під час підписання документів міністр оборони РФ Сергій Шойгу вкотре озвучив тези пропаганди, а саме "Захід веде "неоголошену війну" проти Росії та Білорусі".

Він також уточнив, що на офіційному рівні Росія розміщує нестратегічну ядерну зброю на території Білорусії, а не передає її країні. Тобто саме РФ контролюватиме зброю та рішення про її використання.

"Росія та Білорусь зміцнюють єдиний оборонний простір з урахуванням військово-політичної обстановки", - заявив Шойгу.

"Розміщення нестратегічної ядерної зброї – дієва відповідь на агресивну політику недружніх нам країн", – заявив міністр оборони РБ Віктор Хренін за підсумками підписання угоди.

В Росії повідомили, що Білорусь отримала ракетний комплекс "Іскандер-М", зенітну ракетну систему С-400, а також виконала модернізацію літаків Су-25 для можливості використання "авіаційних засобів поразки в ядерному оснащенні". Також білоруські військові пройшли навчання на полігонах у Росії з метою опановування цієї техніки

Як заявили у Шойгу, розміщення таємних арсеналів ядерної зброї у Білорусі було обумовлено "відмовою США вивести свою ядерну зброю з території Європи".

Станом на 1 вересня 2018 року, на підставі офіційної заяви МЗС РФ та за оцінкою групи міжнародних експертів (на підставі даних, наданих у рамках обміну за договором СНО-III), у складі стратегічних ядерних сил Росії знаходилося 517 розгорнутих стратегічних носіїв ядерної зброї — міжконтинентальних балістичних ракет, балістичних ракет підводних човнів і важких бомбардувальників, оснащених 1420 ядерними боєзарядами . При цьому загальна кількість носіїв (розгорнутих та нерозгорнутих) ядерної зброї становить 775 одиниць.

Раніше ми писали про те, що Пригожин визнав провал армії РФ в Україні та висміяв путінську "денацифікацію" та "демілітаризацію".

Вас також може зацікавити:

"Ядерною зброєю довбанути": Соловйов влаштував істерику через передачу Україні зброї. Відео

ЗСУ вже готуються до наступу: коли може початись і чи застосує РФ ядерну зброю

Іран має запаси збагаченого урану на п’ять ядерних бомб, — міністр оборони Ізраїлю