RU  UA

Вони безпорадні: як події у Білгородській області впливають на Кремль та народ Росії

Рейд російських добровольців на територію Білгородської області посіяв розбрат у російських елітах. Ватажки ПВК та федеральних земель обрушилися з критикою на режим і один на одного, з метою отримання політичної ваги.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив політтехнолог Олег Постернак.

Читайте також: Польські добровольці приєдналися до РДК для звільнення Росії від путінського режиму

"Пригожин зараз робить все можливе, щоб інформація про події в Бєлгородській області ширилася Росією. Фактично, цим він сприяє діяльності РДК і показує безпорадність ФСБ та влади", - заявив Постернак.

За його словами, таким чином, Пригожин створює собі образ політичного лідера та накопичує потенціал на майбутні вибори. З іншого боку, свої послуги запропонував і голова Чечні Рамзан Кадиров, що виділяє його на тлі мовчання російської влади.

"Кремль не коментує події, щоб не надавати їм зайвої ваги. Це типова КДБшна поведінка. Швидше за все, таким чином вони реагуватимуть і на звільнення інших територій. Пропагандистська машина не мовчить. Якщо вона мовчатиме, це створить враження, що влада відсторонилася. Це зруйнує довіру між населенням та владою. Тому пропаганда буде контрольовано коментувати ситуацію. Це елемент масштабних маніпуляцій. Тому критичні висловлювання пропаганди – це не протест, а контрольована діяльність, спрямована на підтримку довіри до влади”, - наголосив експерт.

Але, на думку Постернака, російський бунт може виникнути зненацька. Путін вже дратує частину російської еліти та населення. Однак це переважно у містах. Тим часом, російська глибинка поки що є базою підтримки для Путіна.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв, що в Шебекіно мародери "звільнили" магазин від телефонів, повністю розграбувавши його.

Вас також може зацікавити:

Штурмовики Легіону "Свобода Росії" та РДК зайшли в передмістя Шебекіно

Росіян опановує жах: навіщо Москва обстрілює "Градами" свої міста

Безлюдні вулиці, пожежі та мародерство: як Кремль перетворює Шебекіно на російський Бахмут