RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Громадянська війна та пілоти-герої: Путін влаштував "шоу" перед силовиками після "путчу" Пригожина

Глава Кремля Володимир Путін вдруге за добу з'явився на публіці, після путчу ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина, і звернувся до російських військовослужбовців, які зупинили "громадянську війну" в РФ.

Про це повідомляє низка російських Telegram-каналів.

Читайте також: "Вагнер" отримав ядерну зброю? Нові подробиці "путчу" Пригожина

На Червоній площі, де спеціально зібрали масовку для Путіна, диктатор подякував військовослужбовцям за "придушення заколоту", під час якого найманці ПВК, без особливого опору, пройшли близько 500 км і зупинилися за 200 км від Москви. За словами Путіна, "справжні захисники у складні часи стали на шляху смути, результатом якої був би хаос".

"Ви, фактично, зупинили громадянську війну, діяли чітко та злагоджено. Нам не довелося знімати бойові підрозділи із зони "СВО" під час спроби заколоту", - заявив Путін.

Він згадав і про загиблих льотчиків, які намагалися завдавати ударів не так по бунтівниках, як по цивільних автомобілях. Путін переконаний, що вони "з честю виконали свій обов'язок 24 червня".

"Швидка та чітка робота силовиків під час заколоту дозволила не допустити жертв серед мирних громадян", - запевнив він.

Також, на думку російського президента, "люди, армія, народ не були з бунтівниками". Путін подякував особовому складу збройних сил, правоохоронних органів та спецслужб за "відвагу, звитягу та вірність народу Росії". Він заявив, що їхня "рішучість і мужність, як і консолідація суспільства, відіграли вирішальну роль у придушенні заколоту". Після закінчення виступу Путіна пролунали залпи зі зброї.

Примітно, що на Соборну площу Кремля прибув Міністр оборони РФ Сергій Шойгу, який "героїчно" не з'являвся на публіці з 23 червня, після оголошення йому "війни" з боку Пригожина.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що заколот "Вагнера" зіграв на руку ЗСУ і безпосередньо контрнаступу, зараз тримають оборону лише підрозділи міноборони РФ, які не дуже контролюють ситуацію.

Вас також може зацікавити:

Що ж ти, фраєр, здав назад: головні підсумки заколоту Пригожина

Сторони не виконали умови угоди: чому в "шоу" Пригожина ще рано викидати попкорн

"Україна не бомбила Донецьк 8 років": Пригожин висловився про війну і назвав Путіна психом