RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Лукашенко вигадав "роботу" для "вагнерівців": диктатор пояснив, чим вони займатимуться

Після переговорів з ватажком ПВК "Вагнер" Євгеном Пригожиним про переміщення найманців до Білорусі, самопроголошений президент Олександр Лукашенко заявив, що білоруські військові перейматимуть бойовий досвід і знання "вагнерівців".

Про це повідомляє низка білоруських Telegram-каналів.

Читайте також: "Вагнер" отримав ядерну зброю? Нові подробиці "путчу" Пригожина

"Наразі багато розмов і балачок: "Вагнер, Вагнер, Вагнер". Люди не розуміють, що й ми прагматично до цього підходимо", - заявив Лукашенко на зустрічі з міністром оборони РБ Віктором Хреніним.

За його словами, найманці розкажуть білорусам про зброю: яка добре працювала, а яка ні. Також, головорізи Пригожина розкриють тонкощі тактики та озброєння, розкажуть, як наступати і як оборонятися.

"Якщо їхні командири приїдуть до нас і допоможуть нам. Досвід. Слухай, вони на передовій - штурмові загони. Розкажуть нам, що зараз важливо. Ось мені Путін востаннє сказав: контрбатарейна боротьба, без цього неможливо. Безпілотники. Вони через це пройшли. Це безцінно. Ось це нам від вагнерівців треба взяти. Боятися їх нічого. Ми ж вухо гострим тримаємо", - наголосив Лукашенко.

Варто додати, інформацію, що найманці ПВК "Вагнер" тренуватимуть білоруських військових підтвердив і провладний білоруський політолог і пропагандист Юрій Воскресенський.

"Очевидно, у Білорусі глобальних завдань для ПВК немає. За винятком інструктажу наших сил спеціальних операцій та інших військовослужбовців: з бойової підготовки, ведення міських боїв. Ось це може бути корисно. З урахуванням характеру ПВК, їм, напевно, навіть буде нудно в Білорусі", - заявив Воскресенський.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Білорусі почали будувати табори для бойовиків "Вагнера".

Вас також може зацікавити:

Що ж ти, фраєр, здав назад: головні підсумки заколоту Пригожина

Сторони не виконали умови угоди: чому в "шоу" Пригожина ще рано викидати попкорн

Активності не зафіксовано: нові дані про будівництво таборів для "Вагнера" в Білорусі