RU  UA

У Путіна є єдина людина, на яку він може розраховувати: але не без "нюансів"

Після невдалого заколоту ПВК "Вагнер" у російського диктатора Володимира Путіна залишилась одна людина, на яку він ще може розраховувати.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів російський опозиційний політолог Андрій Піонтковський.

Читайте також: Скільки Росія витратила на утримання "вагнерівців": Путін назвав космічну суму

За його словами, зараз у Росії - нова ситуація повзучого путчу, в якій влада Путіна вже не є абсолютною. Він не може продавити свої рішення ні щодо ватажка ПВК "Вагнер", ні щодо командувача Об'єднаного угруповання російських військ в Україні Сергія Суровікіна.

Водночас глава Кремля хотів би провести серйозні чистки в Міністерстві оборони, однак зараз це вже неможливо.

"Це дуже хотілося б Путіну. Це те, що товариш Сталін зробив із генералами у червні 1941 року, коли він розстріляв передусім начальника Генерального штабу Павлова та ще 50 генералів. Те, що робив Гітлер після невдалої змови проти нього. Це те, що хотів би зробити Путін, але на відміну від Сталіна і Гітлера очевидно, що в ході цього напіввдалого путчу – його успіх у тому, що він (Путін, - Ред.) вже не має абсолютної влади і не може розправитися зі своїми змовниками так, як би йому хотілося", - пояснив політолог.

Путіну залишається розраховувати лише на главу Росгвардії Віктора Золотова.

"Найдурніший із них - олігофрен Золотов. Тільки на таку людину він може покладатися, всі, хто розумніший, скептично до нього ставляться", - зауважив він.

При цьому величезною проблемою для Росії є соціальний розрив. Він для еліти стає значно більшою проблемою, ніж війна з Україною.

"Війну з Україною вони програли, це зрозуміли, як і Путін. Питання у тому, як із цієї війни вийти. Але над ними висить ця наростаюча проблема - соціальний вибух. Коли десятки тисяч цих нещасних "мобіків", які виживуть, повернуться зі зброєю до Москви і на ту саму Рубльовку, це буде чистіше, ніж у 1916-17 році ті самі "мобіки"-селяни повернулися з гвинтівками до Петрограда", - додав Андрій Піонтковський.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, що Пригожин готував переворот з квітня.

  • Вас може зацікавити:

"Нічого жалюгіднішого не бачив": реакція росіян на виступ Путіна 26 червня

Лисого поганяли туди – сюди: яскраві меми дня на переворот Пригожина

Залужний, дай боєприпаси: яскраві меми на "бунт" Пригожина