RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Відмовилися йти на штурм з п’яним командиром: 50 "мобіків" записали відео зі скаргами на гірку долю

Понад 50 російських мобілізованих, частина яких у РФ влаштували смертельне побоїще перед від'їздом в Україну, і добровольців із простроченими контрактами закрили у занедбаній будівлі через відмову йти на штурм на фронті непідготовленими, з п'яним командиром роти та замінованим полем.

Про це йдеться в їхньому колективному відеозверненні, який опублікував Telegram-канал "Совет матерей и жен".

Читайте також: Не хочемо виконувати безглузді накази": російські "мобики" підняли бунт під Бахмутом, відео

Так, після відмови воювати йти штурмувати українські позиції на Бахмутському напрямі понад 50 мобілізованих в/ч 78064 (85 бригада, 3 батальйон) та добровольців із простроченими контрактами закрили у занедбаному будинку у Світлодарську у Бахмутському районі Донецької області, а також погрожували розстріляти.

"За невиконання наказу нам погрожував командир батальйону розстрілом. Указ третім батальйоном був не виконаний, тому що немає БК, матеріального забезпечення. Відправили нас на Бахмутський напрямок без зарядного забезпечення, без прикриття артилерії - на м'ясо по нерозмінованому полю, з п'яним командиром роти. Де немає зв'язку та шляхів евакуації. На даний момент ми знаходимося у Світлодарську у незрозумілій будівлі, нас більше 50 осіб", - сказали російські бойовики.

Крім того, генерал-лейтенант Жаров "багато разів" говорив їм різні погрози, у тому числі, що їх "обнулять". Водночас окупанти не відмовляються служити, вони 11 місяців жили на передовій, проте просять перевести їх до іншого підрозділу.

"Просимо притягнути до відповідальності осіб, причетних до недотримання прав та свобод військовослужбовців", - зазначили загарбники.

Як повідомляє "Совет матерей и жен", після цього звернення їх перевезли до Лисичанська. Десятьох із них відправили, за непідтвердженою інформацією, під Бахмут.

Нагадаємо, Росія втратила в Україні ще 5 офіцерів: серед убитих два підполковники.

  • Вас також може зацікавити:

Нова оригинальна хвиля мобілізації в РФ: жінки заміняють чоловіків

Вижили 15 із 96 окупантів: полонений росіянин розповів про позиції ЗСУ

Зеків женуть вперед загородзагони: в росіян великі втрати в районі Кремінної та Білогорівки