RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

"Знімемося з позицій і підемо на виручку Баті": російські десантники пригрозили Шойгу бунтом

Російські десантники звернулися до глави міноборони РФ Сергія Шойгу на захист свого командувача генерал-полковника Михайла Теплинського, про котрого раніше навіть ходили чутки, що його можуть поставити на місце Валерія Герасимова, на тлі масових звільнень генералів. Вони погрожували залишенням позицій на фронті, щоб допомогти своєму командувачу, якщо його теж захочуть відсторонити.

Про це йдеться в аудіозверненні військових 7-ї гвардійської десантно-штурмової дивізії Повітряно-десантних військ ЗС РФ, яке опублікував російський Telegram-канал "Московская прачечная".

Читайте також: Причетний до різанини у Бучі та загибелі Макса Левіна: у Росії звільнили командира 106-ї дивізії ВДВ

Так, Шойгу за цей місяць усунув з посади командира 106 повітрянодесантної дивізії ВДВ генерала Володимира Селіверстова, дивізія якого з січня воювала в районі Бахмута, а також командира 7 десантно-штурмової дивізії генерала Олександра Корнєва.

"Ми, десантники, попереджаємо, що ми не потерпимо подібних дій щодо генерала Теплинського. А у разі найменшої загрози його життю та свободі, ми станемо стіною на захист честі та гідності нашого командувача. Ми налаштовані дуже рішуче. Аж до того, що знімемося з позицій і підемо на виручку нашому Баті. Ви, ті, що сидять у кабінетах! Десант своїх не кидає! Не робіть фатальних помилок", - зазначили російські бойовики.

Раніше ми писали, що сталося з командувачем ЦВО Росії генерал-полковником Олександром Лапіним.

  • Вас також може зацікавити:

Луб'янка проти "блакитних кровей": міноборони РФ тріщить по швах

Успішно демобілізовано: ще один російський комбриг поїхав на "концерт Кобзона"

У Росії назріває новий бунт? Генерал Герасимов звільнив і намагався ліквідувати командувача армії