RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Росія готує нову хвилю примусової мобілізації: в Генштабі оцінили потребу в "гарматному м’ясі"

Найближчим часом Кремль планує оголосити масову мобілізацію населення в РФ та на тимчасово окупованих нею територіях України. За різними оцінками, її показники можуть становити від 400 до 700 тисяч осіб.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: Армія в "чорних пакетах": у мережі стало вірусним кумедне фото з Росії

"У зв'язку з катастрофічними втратами окупантів очікується, що найближчим часом у російській федерації та на тимчасово окупованих нею територіях України розпочнеться масова примусова мобілізація населення. Її показники за різними оцінками можуть становити від 400 до 700 тисяч осіб", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що планується мобілізувати також близько 40 тисяч жителів Чеченської республіки, які, ймовірно, будуть використані як "загороджувальні загони" позаду російських військ.

"При цьому, серед населення Москви та Санкт-Петербурга цифри планованої мобілізації знову залишаються мінімальними. На фронт як "гарматне м'ясо" в черговий раз підуть пересічні громадяни - жителі російських регіонів, яких у спину штовхатимуть на смерть кадировські кати", - наголосили в пресслужбі.

Також наголошується, що єдиним способом вижити для російських військових є добровільна здача в полон Силам оборони України.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Росії клан силовиків приступив до чергового етапу протистояння з кланом військових на чолі з головою Міноборони Сергієм Шойгу та начальником Генштабу ЗС РФ Валерієм Герасимовим.

Вас також може зацікавити:

Мобілізація в Росії: українцям приготували небезпечну пастку

Нема на чому? Росія скасувала великі військові навчання у 2023 році

Путіну доведеться йти на новий радикальний крок: що чекає окупантів восени