RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Путін зібрався в Китай: названо дату візиту диктатора

Російський диктатор Володимир Путін 17 жовтня візьме участь у форумі "Один пояс - один шлях" і зустрінеться з лідером Китаю Сі Цзіньпінем.

Про це повідомляють росЗМІ.

Читайте також: Удар у спину Путіну: Китай заблокував постачання дронів до Росії

В інтерв'ю Медіакорпорації Китаю Путін озвучив низку вже звичних наративів про війну з Україною. Нібито Москва ніколи не заперечувала завершити війну мирними методами, проте цьому заважає позиція Києва. Причиною вторгнення, як завжди, названо прагнення України вступити до НАТО і нібито невиконання "Мінська-2". Також російський диктатор вважає, що китайський мирний план щодо України міг би бути покладено в основу "мирних домовленостей". Вкотре російський диктатор зазначив, що позаблоковий статус України надзвичайно важливий для РФ.

Слід зазначити, що Китай не визнає юрисдикцію Міжнародного кримінального суду, отже, Володимир Путін може відвідати цю одну з небагатьох країн, де не буде заарештований за його ордером.

Нагадаємо, 21 березня в Росії відбулася офіційна частина переговорів російського президента Володимира Путіна та лідера КНР Сі Цзіньпіна. Серед тем обговорювали російсько-українську війну. Тоді Сі Цзіньпін заявив, що Китай виступає за мир та діалог у питанні врегулювання війни в Україні. А щодо українського врегулювання Пекін "керується цілями та принципами статуту ООН, дотримується об'єктивної позиції".

Китайський мирний план передбачає згоду з умовами Кремля: нібито за Москвою слід залишити території, які вона вже встигла окупувати в Україні.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що РФ отримала з Китаю масштабні постачання БПЛА, вертольотів, оптичних прицілів та металів, що використовуються в оборонній промисловості.

  • Вас може зацікавити:

Китай постачає зброю Росії? У Зеленського зробили несподівану заяву

Євросоюз може ввести санкції проти китайських компаній, які допомагають РФ: в Пекіні відповіли

Гроші не пахнуть: Китай продав ПВК "Вагнер" амуніцію на 2 млн доларів