RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Удар у спину Путіну: Китай заблокував постачання дронів до Росії

У РФ спостерігається нестача дронів та їх складників через рішення Китаю про заборону на експорт високопродуктивних безпілотних повітряних суден. Деякі моделі дронів тепер доступні лише в обмежених кількостях, а їхня вартість зросла вдвічі.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Читайте також: Альянс китайських болванчиків: як Путіна "опускають" до рівня КНДР

Повідомляється, що з 1 вересня 2023 року Міністерство торгівлі Китаю запровадило експортний контроль над дронами вагою від 4 кг або максимальною злітною масою понад 7 кг та тривалістю польоту понад 30 хвилин. Крім того, під забороною опинився експорт безпілотників, які можуть нести вантажі з функцією скидання або пристрої для їхнього закріплення.

Також Китай вирішив обмежити постачання комплектуючих, як мульти- та гіперспектральні камери для дронів, потужне бортове радіообладнання, інфрачервоні камери, тепловізори та модулі лазерної далекометрії та позиціонування.

В результаті навіть та продукція, яка не опинилася під забороною, перестала постачатись до РФ, а на ринку спостерігається дефіцит, ціни різко збільшилися.

Раніше деякі моделі безпілотників росіяни ввозили через територію Казахстану, але місцеві постачальники також призупинили відвантаження через посилення контролю за товарами подвійного призначення.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв про те, що до середини 2025 року Росія має намір зробити близько 6 тисяч ударних безпілотників типу Shahed.

Вас також може зацікавити:

Україна має завадити масовому випуску дронів у Росії: експерт пояснив, як вирішити проблему з атаками

Росія у вогні: чому Кремль не зможе зупинити атаки дронів

Геополітичне падіння: як змінюється фактор Кремля в американо-китайському протистоянні