RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Російський військовий літак загорівся в Таджикистані: фото і причина

У ніч проти 20 жовтня в Таджикистані спалахнув російський військово-транспортний літак Іл-76МД – пожежа сталася під час зльоту повітряного судна з військового аеродрому в Душанбе.

Про це повідомляє baza у Telegram-каналі.

За попередніми даними, причиною пожежі стало руйнування пневматики колеса під час розгону з подальшим потраплянням елементів у двигун. Колесо просто вибухнуло на ходу, після чого сталося загоряння. Літак викотився за межі ЗПС та повністю згорів.

На підставі інформації від джерел, на борту було вісім осіб. Ніхто з членів екіпажу не постраждав, вони встигли евакуюватись.

Читайте також: В Африці розбився Іл-76, пов'язаний із ПВК "Вагнер": фото та подробиці

Зазначимо, Іл-76 - радянський та російський важкий військово-транспортний літак, розроблений в ОКБ Іллюшина за проєктом та під керівництвом Г. В. Новожилова; перший в історії СРСР військово-транспортний літак із турбореактивними двигунами.

Серійно провадився в Узбекистані на Ташкентському авіаційному виробничому об'єднанні імені В. П. Чкалова. У 2010 році виробництво літака було офіційно перенесено до Росії на завод "Авіастар-СП" в Ульяновську.

Раніше ми публікували супутникові знімки аеродрому "Сольци" в Новгородській області, де після атаки безпілотника згорів стратегічний бомбардувальник ТУ-22м3.

  • Вас може зацікавити:

Росіяни готують новий наступ? Розвідка Естонії озвучила тривожний прогноз

Відбувається терор цивільного населення: на Херсонщині оголошено евакуацію

Окупанти вдарили по дачах у Кривому Розі: є загиблі та поранені