RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

В РФ розгоряються єврейські погроми: на Кавказі вимагають видворення біженців і палять будівлі, фото і відео

У Росії посилюються антисемітські настрої, що може перерости а єврейські погроми. У Хасавюрті (Дагестан) заборонили ізраїльтянам жити в готелі, а також на Північному Кавказі провели антисемітські акції.

Про це повідомляють російські Telegram-канали.

Читайте також: Російські спецслужби вербували підлітків в Україні для антисемітських провокацій: у СБУ розкрили деталі, фото

Так, у місті Нальчик у Кабардино-Балкарії Північно-Кавказького федерального округу підпалили недобудований єврейський культурний центр - у будівлю закинули покришки, що горять. На стіні написали "Смерть яхудам (євреям)".

У Хасавюрті заборонили ізраїльтянам жити у готелі "Фламінго". Так, місцеві ледь не рознесли готель після того, як у мережі поширили повідомлення, що до нього заселилися ізраїльські біженці. Будівлю закидали камінням десятки людей. Поліція дозволила кільком учасникам акції зайти в готель, щоби переконатися, що громадяни Ізраїлю там не живуть. Після цього люди розійшлися.


Також у сусідній з Кабардино-Балкарією республіці - Карачаєво-Черкесія 28 жовтня пройшов масовий мітинг із закликами виселити євреїв із регіону. В інших містах на Північному Кавказі також провели антисемітські акції.

У Москві 29 жовтня дівчина намагалася винести із синагоги на Великій Бронній грааль, молитовну та диски з молитвами. Її затримали.

Водночас в російських пабліках публікують картинки із закликами не здавати євреям житло та не пускати їх до магазинів.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що спецслужби РФ хочуть використати напад терористів ХАМАС на Ізраїль для масштабної провокації проти України.

  • Вас може зацікавити:

"Ізраїль перейшов усі "червоні лінії": президент Ірану пригрозив війною

"Захід, ви хочете війни?" Ердоган назвав Ізраїль злочинцем і зробив різкі заяви

"Відносини будуть переглянуті": Єрусалим відреагував на скандальні слова Ердогана