RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

"Захід, ви хочете війни?" Ердоган назвав Ізраїль злочинцем і зробив різкі заяви

Президент Туреччини Реджеп Ердоган на тлі війни між Ізраїлем і ХАМАС став на бік останніх і різко висловився на адресу Заходу.

Про це повідомляє "Дзеркало Тижня".

Під час багатотисячного мітингу на підтримку Палестини у Стамбулі турецький лідер назвав Ізраїль "злочинцями та окупантами".

Читайте також: Гніздо ХАМАС рівняють із землею: кадри наземної операції ЦАХАЛ у Секторі Газа

"Ізраїль як ти опинився тут? Як ти сюди потрапив? Ти окупант. Ти угруповання, а не держава. Захід вам винен, але Туреччина вам не винна", - заявив Ердоган. Він також заявив, що не вважає ХАМАС терористами.

Крім того, він порівняв жертв російської агресії в Україні та загиблих у Секторі Газа. Він заявив, що "ті, хто проливав "крокодилові сльози" за мирними мешканцями, вбитими в українсько-російській війні, сьогодні мовчки спостерігають за загибеллю тисяч невинних дітей у секторі Газа".

Також він різко звернувся у бік західних країн.

"Ви хочете війни між хрестом і півмісяцем? Тоді знайте цей народ живий, цей народ стійко стоїть. Ким ми були в Лівії, ким ми були в Карабаху, ми будемо такими ж на Близькому Сході", - сказав Ердоган.

Водночас, колишній радник Пентагону США Дуглас Макгрегор заявив, що Туреччина може вступити у війну проти Ізраїлю на стороні ХАМАС. Про це він написав у соціальній мережі "Х".

"Ердоган підготував ґрунт для можливого військового втручання Туреччини в ізраїльський регіональний конфлікт. Він попереджає ізраїльтян і нас (США), що буде повномасштабна війна", - написав експерт.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що військовий корабель США потрапив під обстріл бойовиків, які підтримували Іран біля берегів Ємену.

  • Вас також може зацікавити:

Що буде із сектором Газа після розгрому ХАМАС: стали відомі плани Ізраїлю та США

Україна також відчує вплив ХАМАС – американський дипломат

Ізраїль завдав ударів по об'єктах ХАМАС у Газі та постам Хезболли у Лівані