RU  UA

Росія накопичує на складах "Калібри" і Х-155: чи чекати ракетного терору взимку

Російським окупантам навряд чи вдасться повторити енергетичний терор у масштабах минулого року через відсутність достатньої кількості ракет. Однак це не означає, що ударів зовсім не буде.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів Олег Катков, головний редактор Defence Express.

За його словами, у РФ можуть виробляти за місяць виробляти близько 100 крилатих ракет типу "Калібр", Х-155 та Х-101. До речі, в останні тижні противник рідко використовував крилаті ракети та після виробництва вони відразу вирушали на склади.

"Ворог помірковано використовує Іскандери, рідко використовує "Кинджали" і давно не використовував ракети Х-22. Якщо брати в цілому, то у ворога немає можливості повторити ракетний терор того рівня, який був в осінньо-зимовий період минулого року, але це не означає, що ударів не буде. Вони компенсують це атаками "шахедів" - у жовтні було близько 280 штук запущено проти України", - наголосив Катков.

Читайте також: Не лише снаряди: стало відомо, що КНДР передала Росії для війни з Україною

Він додав, що наразі невідомо, скільки саме "шахедів" виробляють у РФ, але варто враховувати за кілька місяців локалізувати, розгорнути, а потім масштабувати виробництво озброєнь неможливо.

"Російські опозиційні журналісти якось повідомляли про те, щоб розгорнути виробництво і довести його до 100% потужності потрібно витратити близько двох років. Це не швидкий процес. Частина компонентів поки що виробляється в Ірані, а частина в РФ", — резюмував редактор Defence Express.

Раніше ми писали, чи загрожують світові ядерні випробування у Росії.

  • Вас може зацікавити:

Китай передає Росії зброю чи ні – у російському уряді підтвердили постачання китайських БПЛА

Росія отримує зброю з КНДР – супутникові фото секретних маршрутів кораблів

Путін випросив подарунок від чучхи: КНДР передала Росії понад мільйон артилерійських снарядів