RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

"Я не буду голосувати за Путіна": в Москві дружини "мобіків" вийшли на протест проти "СВО", фото і відео

У Москві дружини мобілізованих вийшли на мітинг із вимогами повернути їх чоловіків додому – він тривав не більше п'яти хвилин.

Про це йдеться у російських пропагандистських Telegram-каналах.

Повідомляється, що подія сталася у вівторок, 7 жовтня, на Театральній площі в Москві під час мітингу комуністів, присвяченого 106-м роковинам жовтневої революції.

Виступити проти мобілізації наважилися близько 30 родичок мобілізованих чоловіків. Вони розгорнули плакати із вимогою провести ротацію військовослужбовців.

Читайте також: Росія накопичує на складах "Калібри" та Х-155: чи чекати на ракетний терор взимку

"Справедливість - це дембель мобілізованих", "Мобілізованим пора додому!", "Поверніть дітям батьків", "Немає безстрокової мобілізації", - було написано на плакатах.

Зокрема, жінки заявляли, що життя з початком, так званої "СВО", змінилося на гірший бік.

"Діти запитують, де їхній тато, коли він повернеться. І у нас немає на це відповідей. Ми живемо просто в пеклі. Усі там дуже хочуть повернутися додому, але їх не відпускають. Забрали як у рабство людей, і вони не можуть звідти вибратися. Кажуть: "До закінчення СВО". А коли воно закінчиться - незрозуміло. Я взагалі не підтримую військові дії. Що робити з фронтом? Просто помириться і розійтися." - прокоментувала учасниця акції.

За її словами, президент Росії міг би розв'язати цю проблему так само як він її створив, тобто демобілізувати мобілізованих.

"Я в жодному разі не голосуватиму за Володимира Путіна ніколи, тому що дуже багато поганого зробив президент для країни. Просто це рабство", — наголосила жінка.

До речі, пікет тривав трохи більше п'яти хвилин.

"Потім підійшла поліція, вони викликали головного організатора і нас відвели убік. До нас підійшов Зюганов (російський політик – ред.), і ми домовилися, що після покладання квітів у Мавзолею передамо йому наше звернення", - розповіла родичка мобілізованого.

Варто зазначити, що ці жінки вже намагалися провести публічну акцію і навіть подавали заявку на її проведення, проте в уряді Москви їм відмовили, пославшись на антиковідні обмеження.

Раніше ми публікували звіт ISW та карти боїв.

  • Вас може зацікавити:

Ворог безуспішно наступав на Авдіївку, за добу – 45 бойових зіткнень: ранкове зведення Генштабу

ЗСУ провели в армії РФ ще один "день пакетизації": оновлені дані про втрати ворога

Ворог штурмує день і ніч, але без результату: яка ситуація на Бахмутському напрямі