RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Українські БПЛА досягли десятків цілей в Росії: в ISW проаналізували серію ударів 30 грудня

Українські дрони могли уразити багато зі своїх цілей на території РФ 30 грудня, у тому числі у Бєлгороді, адже з понад 70 запущених БПЛА росіяни повідомили лише про 32 збитих.

Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

Читайте також: Країна ЄС і НАТО відмовилась від участі в Радбезі ООН після ударів по Бєлгороду

Вночі та вдень 30 грудня ЗСУ провели серію ударів по цілях на території Росії. Українські джерела у сфері безпеки розповіли західним та українським ЗМІ, що вночі випустили понад 70 БПЛА по військовим об'єктам РФ та оборонно-промислових об'єктах в районі Москви, Бєлгорода, Тули, Твері та Брянська. Джерела вказали, що це відповідь на російську ракетну атаку 29 грудня, що стала найбільшою серією безпілотних і ракетних ударів по Україні з початку широкомасштабного вторгнення.

У свою чергу, Міноборони Росії заявило, що російська ППО перехопила 32 українських дрони в Брянській, Орловській, Курській і Московській областях у ніч на 30 грудня. Аналітики зауважили, що розбіжність між даними цифрами може означати, що ЗСУ уразили багато з намічених цілей.

Крім того, українські військові завдали удару по другому за величиною виробником мікроелектроніки в Росії, заводу "Кремінь Ел" у Брянську, 90% продукції якого можуть бути компонентами військової техніки і систем загарбників. Геолокаційні кадри за 30 грудня показали вибухи над Брянськом.

Водночас Міноборони Росії стверджує, що російська ППО збила 12 ракет РСЗВ у Бєлгородській області 29 грудня і ще кілька українських ракет РСЗВ у тому районі протягом наступного дня. Українські джерела у силових структурах розповіли ЗМІ, що удари 30 грудня були спрямовані на російські військові об'єкти під Бєлгородом.

Нагадаємо, 29 грудня Росія випустила по Україні 87 ракет повітряного базування Х-101/Х-555 з літаків Ту-95МС та 27 "шахедів". Українська ППО збила 114 повітряних цілей з 158.

  • Вас може зацікавити:

У Бєлгороді сталась масштабна "бавовна": з’явились нові фото і відео

"Ответка" за обстріл України: у Росії пролунали потужні вибухи, відео

У трьох містах оголошено день жалоби: оновлені дані про жертв удару 29 грудня