RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Знайшли "винного": у Росії арештували підлітка після підпалу літака Су-34

Тракторозаводський районний суд Челябінська заарештував 16-річного підлітка з Дагестану, якого звинувачують у спробі диверсії на об'єкті ЗС РФ – підпалі тактичного бомбардувальника Су-34 у ніч на 4 січня на аеродромі "Шагол".

Про це повідомляють російські ЗМІ із посиланням на рішення суду.

Читайте також: Не обійшлося без допомоги "НЛО": скільки російських літаків "сушок" збили в Україні в грудні

Так, за даними ГУР МО України, у ніч на 4 січня 2024 року на російському аеродромі "Шагол" згорів Су-34 з авіаційного полку 21-ї змішаної авіадивізії ПКС ЗС РФ.

Наступного дня, 5 січня, ФСБ затримала обвинуваченого підлітка, ім'я якого не розголошують. Він нібито причетний до спроби вчинення диверсії за завданням спецслужб України. Під час затримання у юного росіянина забрали "засоби зв'язку і носії інформації, що містять його фотозвіти і листування з українськими кураторами".

Водночас ФСБ стверджує, що обвинувачений також нібито причетний до "підпалів на об'єктах зв'язку та залізничної інфраструктури" в Дагестані в листопаді та грудні минулого року.

Нагадаємо, 25 грудня в російському Єйську, ймовірно, впав літак. Місцеві жителі повідомляють про гучний гуркіт і потім чорний дим в одному з мікрорайонів міста.

  • Вас може зацікавити:

У Росії впав черговий літак: що відомо про аварію Су-34 у Воронезькій області

Ще один долітався: ЗСУ "приземлили" четвертий Су-34 за кілька днів

Блукаючий Patriot? Як Повітряні сили України збили одразу три винищувачі росіян