RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Обслуговує генштаб і міноборони РФ: хакери зламали російський космічний науковий центр

Українське хакерське угрупування "BO Team" зламало великий російський дослідницький центр космічної гідрометеорології, завдавши суттєвий удар по безпосереднім споживачам центру - міністерству оборони і генштабу РФ, службам МНС РФ.

Про це повідомляє "Інформаційний спротив".

Читайте також: Хакери зламали російський сервіс, що обслуговував РосАтом і ТрансНефть, файли злито в мережу

Центр "Планета" працює з понад 50 постійними споживачами даних дистанційного зондування. Серед них, в першу чергу, підрозділи міноборони і генштабу РФ (в тому числі, північний флот тощо), служби МНС РФ, оперативні і науково-дослідні організації.

Українські хакери за короткий проміжок часу знищили великий масив інформації – сумарно близько 2 петабайт (приблизно 2 млн гігабайт) даних. Серед них метео- та супутникові дані, які в постійному режимі активно використовували до цього, зокрема, міноборони і МНС РФ, "Роскосмос" та безліч інших провідних структур країни-агресора. Разом з ними – напрацьовані роками унікальні дослідження. Зокрема, вдалося повністю відрізати від мережі станцію в Арктиці на о. Большевік (виконує надзвичайно важливі завдання для всебічного вивчення природного середовища високоширотної Арктики в умовах мінливого клімату.

За оцінкою кількох незалежних іноземних профільних експертів, загальна вартість втраченої інформації, враховуючи її унікальність, тривалий час збору і узагальнення, може становити понад 10 млн доларів.

Повідомляється, що робота українських хакерів не залишила жодної надії навіть на часткове відновлення знищених ними даних.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у Нацполіції заявили про викриття хакерів, які атакували світові компанії.

  • Вас також може зацікавити:

Чому не працює національний роумінг у "Київстарі": офіційне пояснення

"Відчуття, що нас Бог за щось карає": мережа вибухнула мемами через збій "Київстару"

Чи потрібно змінювати паролі після збою в Київстарі: озвучено остаточну відповідь