RU  UA

Путіну довелося визнати, що в Росії громадянська війна. Чи буде відповідь Кремля?

Кремль уже не міг вдавати, що на території Росії нічого не відбувається – Путін вперше визнав, що на території РФ воюють саме російські добровольці, яких він назвав іноземними найманцями.

Про це в ефірі "Апострофа TV" розповів політехнолог Михайло Шейтельман.

"Йому вже подітися було нікуди, тому що ситуація вийшла за межі конкретних населених пунктів. На території Курської та Бєлгородської областей у людей паніка і тут уже шила в мішку не приховати", - пояснив він.

І якщо під час перших двох рейдів РДК у Кремлі відмовчувалися, то зараз можливості вдавати, що нічого не відбувається, немає. Тепер тисячі військових із Росгвардії, поліції та ФСБ змушені вже воювати на території самої РФ, а в прикордонних областях з Україною оголошено евакуацію.

Читайте також: "У мене половина 200-х, половина 300-х": аудіо переговорів армії РФ під час бою з РДК

"Все дуже серйозно. Тому Путін, як до речі й минулого року в посланні російському парламенту, заявив про необхідність створення на території України якоїсь "санітарної зони". І це була його відповідь на дії російських добровольців, щоб хоч якось заспокоїти громадську думку, що робимо все, щоб таких рейдів надалі не було", - прокоментував ситуацію політтехнолог.

При цьому реалізація такого "проєкту" малоймовірна, адже для створення так званої "санітарної зони" потрібно захопити одразу кілька областей України.

За словами Шейтельмана, як показали рейди російських добровольців, а до цього й літній "бунт Пригожина", якщо на територію РФ зайде кілька тисяч добре озброєних бійців, вони не зустрінуть жодного опору.

"Вся російська влада і верхівка силовиків розбіжиться, а на місцях не знатимуть, що їм робити. Адже вся російська армія зараз на території України. Зараз на РФ може напасти будь-хто - НАТО чи Китай - і зайняти у відносно короткий термін великі території. Усі бачать реальний бойовий потенціал Кремля, який і власну територію не здатний повністю прикрити", - резюмував політтехнолог.

Раніше ми писали, що 17 березня російські добровольці під час рейду у Бєлгородській області звільнили населений пункт Горьковський.

  • Вас може зацікавити:

Війна перейшла у нову фазу і Кремль виявився не готовим до неї - Маломуж

Бійці РДК показали свіжі кадри боїв у Козинці Бєлгородської області: відео

"Виходь на зв’язок, якщо мужик": російські добровольці звернулись до Путіна, відео