RU  UA

Війна перейшла у нову фазу і Кремль виявився не готовим до неї - Маломуж

Наразі війна в Україні переходить у нову фазу, до якої Москва виявилася неготовою – ресурси Росії вичерпуються, удари по нафтобазах впливають на неї економічно, а додаткових проблем створюють російські добровольці.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів Микола Маломуж, генерал армії України.

За його словами, стратегія російського диктатора, що полягає в завоюванні нових територій, замороженні війни та створенні санітарних зон поступово зазнає фіаско.

"Він розраховує на підтримку Китаю, Індії й інших країн. Це дасть йому можливість підготувати нову агресію", - сказав він.

Маломуж наголосив, що у Росії вичерпуються ресурси, а армія поповнюється погано навченим особовим складом.

Окрім того, Путін не очікував заходу на територію Росії російських військових частин. Спочатку він це приховував, проте мусив визнати, що потрібно проводити військові операції. Репресивна машина не впоралася з протидією цим рейдам.

Читайте також: 70 зі 100 – робота дронів: військовий розповів про ситуацію на фронті і втрати ворога

Додаткових "незручностей" завдає ураження по нафтобазах у Росії – наразі знищено до 15% нафтоперероблення і цифра лише ростиме. Це ускладнює забезпечення армії та скорочує можливості експорту.

"Це потужний фінансовий удар по Росії. Гадаю, ці удари будуть розширюватися. Засобів для ефективного захисту у Росії немає, оскільки найбільш ефективні системи ППО розташовані навколо Москви, в Криму і біля лінії фронту", - заявив генерал армії України.

А от для України новини більш втішні, адже Європа розгортає військові виробництва, будуються нові заводи для виробництва снарядів. Також снаряди закуповують на зовнішніх ринках.

"З обіцяних 800 тисяч снарядів 300 вже переміщено до України, а 500 тисяч знаходяться в процесі переміщення", - резюмував військовий.

Раніше ми писали, що Путін "намалював" рекордну підтримку росіян для продовження затяжної війни.

  • Вас може зацікавити:

Буде нова світова війна? У США оцінили ризики у випадку припинення допомоги Україні