RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Теракт у Підмосков’ї: що відомо на цей момент про бійню у Crocus City Hall

Станом на ранок 23 березня пожежа в торговому центрі "Крокус сіті Холл" під Москвою все ще не загашена. Кількість загиблих внаслідок теракту 22 березня зросло до 82 людей.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Читайте також: Не Україна, і не російські добровольці: хто здійснив атаку у Крокусі

За даними МОЗ Московської області, кількість загиблих у ТЦ "Крокус сіті Холл" зросла до 82 людей, з них троє дітей. У СК Росії спростували інформацію про те, що на тілах загиблих були вибухові пристрої. Також госпіталізовано 115 людей, п'ятеро з яких – діти. У тяжкому стані перебувають 60 дорослих та одна дитина.

Фото: t.me/rian_ru

Наразі гасіння вогнищ пожежі у "Крокусі" ще не закінчили. Верхні поверхи ТЦ повністю згоріли. Як заявив підмосковний губернатор Андрій Воробйов, на місці продовжується протока конструкцій. Окремі осередки спалаху досі залишилися, але переважно вогонь ліквідували.

Також рятувальники змогли потрапити до залу для глядачів, де була висока температура і був епіцентр пожежі. Дах над залом для глядачів провалився. На даний момент продовжується розбір завалів.

Фото: t.me/rian_ru

За даними ФСБ, стрілянина та пожежа сталися перед концертом музичного гурту "Пікнік". Російські ЗМІ, посилаючись на очевидців, повідомляють, що до зали увірвалися через партер близько трьох чоловіків у камуфляжі та без масок, які розстрілювали людей впритул і кидалися запальними шашками.

У свою чергу, російські добровольці спростовують свою причетність до теракту. Вони звинувачують у цьому терористичний режим Володимира Путіна.

"Ми вже стикалися з подібними проявами кремлівської диктатури з перших днів Путіна при владі й не здивовані черговою кривавою провокацією. Теракт готувався. Його медійне освітлення - також. Підкреслимо, що Легіон не воює з мирними росіянами. "Рязанський цукор" - метод силовиків Путіна, який ми не підтримуємо та проти якого ведемо боротьбу", - заявив Легіон "Свобода Росії" на своєму каналі в Telegram.

Фото: t.me/rian_ru

Фото: t.me/rian_ru

Фото: t.me/rian_ru

Фото: t.me/rian_ru

Фото: t.me/rian_ru

Нагадаємо, МЗС України назвало винних в атаці на ТЦ Крокус.

  • Вас може зацікавити:

Перші хвилини теракту в Крокусі: відео очевидців

Свідома провокація Путіна: ГУР про теракт у ТЦ Крокус у Росії

Виламали двері, була паніка: очевидець розповів про перші хвилини після теракту в ТЦ Крокус