RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Дрон атакував ще один НПЗ в Росії: кадри і всі деталі

Куйбишевський НПЗ у Росії тимчасово перестав функціонувати після атаки БПЛА.

Про це пише російське видання "Комерсант".

Зокрема, журналісти оприлюднили кадри атаки БПЛА на Куйбишевський нафтопереробний завод. За даними медіа, удар по стратегічному об'єкту завдали у суботу, 23 березня.

Читайте також: В Севастополі мінус три десятки окупантів і літаки: спливли подробиці про удар ЗСУ

На оприлюдненому відео можна побачити, як БПЛА літакового типу пролітає над територією підприємства, після чого йде у піке та атакує обладнання нафтопереробного заводу у Самарській області. У цей час, за словами журналістів, спалахнула пожежа після атаки іншого БПЛА.

"Після атаки безпілотників на підприємстві сталося займання колони первинної переробки. Внаслідок займання ніхто не постраждав. Спроба атаки в цей же час відбулася і на Новокуйбишевському НПЗ, але її вдалося відбити без шкоди для технологічного обладнання", - йдеться у повідомленні медіа.

Журналісти додають, що офіційна влада відмовляються верифікувати інформацію, що кадри атаки БПЛА зафільмовано на території Куйбишевського НПЗ. Однак джерела не виключають, що це один із заводів російської "Роснефти". У ранковому зведенні 23 березня Міністерство оборони стверджувало, що над російськими областями систами ППО було знищено 12 дронів. Але профільне відомство приховало інформацію про атаку БПЛА на НПЗ у Самарській області.

Раніше ми розповідали, що у Маріуполі і Мелітополі пролунали потужні вибухи.

Вас може зацікавити:

У Севастополі знову палають кораблі: кадри "бавовни"

Масштабна ракетна атака по Севастополю: всі подробиці нічних ударів в Криму

Бити чи не бити: що робити Україні з російськими НПЗ