RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

У Росії дрони атакували Куйбишевський НПЗ: фото і відео

У Самарській області Росії в ніч на 23 березня в результаті атаки БПЛА спалахнув Куйбишевський нафтопереробний завод (НПЗ), за якими США просять Україну припинити удари. Це одне із найбільших підприємств нафтової галузі регіону.

Про це повідомили у пресслужбі регіонального уряду з посиланням на губернатора Самарської області Дмитра Азарова у коментарі російській службі "Интерфакс".

Читайте також: Бити чи не бити: що робити Україні з російськими НПЗ

За його словами, внаслідок атаки дронів спалахнула колона первинної переробки нафти на НПЗ поряд з містом Новокуйбишевськ. За попередніми даними, жертв і поранених немає, а також "шкоди технологічному обладнанню не завдано".

Водночас Міноборони РФ заявило про нібито збиття 12 БПЛА над Росією 23 березня. Зокрема, п'ять дронів знищено над Брянською областю, ще п'ять – над Бєлгородською, а також по одному над Воронезькою та Саратовською областями.

За словами місцевих жителів, як передають російські Telegram-канали, з боку НПЗ було чути вибух близько 03:00 за московським часом, після якого з'явилося полум'я від пожежі. На місці займання на заводі працюють оперативні служби.

Куйбишевський НПЗ працює з 1945 року і є одним із найбільших підприємств нафтової галузі Самарської області. З травня 2007 року завод входить до структури ПАТ "Роснефть". Проектна потужність підприємства складає 7 мільйонів тонн нафти на рік. Завод спеціалізується з випуску моторного палива.

Нагадаємо, раніше експерти зазначили, що удари по російських НПЗ показують, що українські дрони здатні долати відстані у 2 тисячі кілометрів.

  • Вас може зацікавити:

"Бавовна" на НПЗ у РФ: яка була реакція України на заклики США припинити удари

Атаки дронів з НПЗ "переписали" бюджет РФ: доходи стрімко падають

Україна знайшла болюче місце і може зіпсувати життя всім росіянам: що означають удари по російським НПЗ