RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Чітке повідомлення для ворогів Кремля: нові подробиці загибелі пілота Кузьмінова

Сліди на місці вбивства російського пілота Максима Кузьмінова в Іспанії у лютому цього року, який у серпні торік викрав для ГУР МО України гелікоптер Мі-8, можуть свідчити про причетність РФ до цього злочину.

Про це повідомили джерела в іспанській поліції, яка розслідує його вбивство, у коментарі виданню The New York Times.

Читайте також: Причетна розвідка РФ: з'явилось фото тіла російського льотчика, вбитого в Іспанії

Так, у пілота стріляли шість разів та переїхали тіло машиною. На місці події виявили гільзи від 9-міліметрових патронів до пістолета Макарова, який широко використовували в пострадянських країнах.

"Це було чітке повідомлення: "Я тебе знайду, я тебе вб'ю, я тебе переїду і принижу", - розповів високопоставлений посадовець іспанської поліції.

Також правоохоронці кажуть, що вбивці, які потрапили на камери відеоспостереження, були у капюшонах, швидко виконали своє завдання й зникли, що вказує на їхній професіоналізм.

"Тут, в Іспанії, не заведено розстрілювати когось, використовуючи велику кількість куль. Це вказує на організовану злочинність, на професіоналів", - зазначив шеф поліцейського управління Вільяхойоси Пепе Альварес.

Злочинці поїхали на машині, яку підпалили за кілька кілометрів від місця злочину. Але прямих слідів участі кремлівської влади у цьому вбивстві поки що не знайшли.

За результатами розслідування американського видання, Кузьмінов у жовтні минулого року переїхав у Вільяхойосу на узбережжі Середземного моря в Іспанії, де ходив у бари, куди часто заходять росіяни та українці, а також "смітив грошима" від допомоги українським розвідникам. Чоловік мешкав у червоній зоні", де живе багато агентів російських спецслужб, а також зв'язався зі своєю колишньою, яка мешкає в РФ, і запросив приїхати до нього.

Джерела NYT інформують, що вбивство російського пілота схоже з убивствами чеченського польового командира Зелімхана Хангошвілі в Берліні 2019 року та отруєнням Сергія Скрипаля з донькою Юлією в Солсбері 2018 року.

Нагадаємо, вбитий в Іспанії російський пілот Кузьмінов мав український паспорт.

  • Вас може зацікавити:

Переїхали тіло машиною: нові подробиці вбивства в Іспанії льотчика, який перегнав Мі-8 з РФ до України

ГУР готувало операцію 6 місяців: фото і нові подробиці про російський вертоліт МІ-8

Російський гелікоптер Мі-8 сів на аеродромі в Україні, екіпаж здався в полон: що відомо