RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

"Розібрати як цеглу": у Росії не приховують справжньої мети війни в Україні, відео

Російський пропагандист Сергій Мардан знову висунув ідею про повну ліквідацію України, запропонувавши перетворити її територію на "санітарну зону", непридатну для життя.

Про це повідомляє український журналіст Денис Казанський.

У своїй авторській програмі на телеканалі "Соловйов Live" він зловтішався з приводу масованих обстрілів України, натякаючи на те, що тактику знищення критичної інфраструктури продовжать.

Читайте також: Скільки рубежів оборони навколо Києва: генерал оцінив готовність столиці до нової атаки

Пропагандист заявив, що Україна планомірно перетворюватиметься на "санітарну зону" - без електрики, мостів, доріг, залізниць. У таких умовах великі міста не зможуть підтримувати життєдіяльність, люди тікатимуть потоками, інфраструктура буде зруйнована.

"А що буде далі? А це ми цілий тиждень бачимо, що буде далі. Далі вся Україна методично перетворюватиметься на "санітарну зону".... Це територія війни. Це місцевості, де немає електрики, де розбиті мости, транспортні розв'язки, де не ходить залізниця. Де великі міста не в змозі підтримувати нормальну життєдіяльність, тому що там не працює водопостачання, каналізація, не працює МНС, не працюють нормально лікарні. Це місця, звідки йдуть люди потоком", – заявив Мардан.

Такий цинічний заклик до геноциду не є новим для Мардана. Як відомий Z-фанат, він неодноразово виступав із підбурювальними заявами, прославляючи російське вторгнення та поширюючи дезінформацію про війну.

Саме Мардан пропонував поміщати українських вчителів на окупованих територіях до "локального ГУЛАГу", якщо вони не погодяться співпрацювати з російською владою.

У свою чергу російська влада продовжує виправдовувати свої звірства в Україні, стверджуючи, що їхньою метою є "демілітаризація та денацифікація" країни.

Раніше ми повідомляли про те, що Росія передавала українським військовополоненим Угорщини з однією умовою.

  • Вас також може зацікавити

Європейські фармкомпанії спонсорують тероризм РФ, а МОЗ мовчить – ЗМІ

"Не окупація, а курорт": росіяни вигадали новий спосіб колонізації Приазов'я

Хто в Україні є "топ-донором" ЗСУ: інфографіка містами