RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Дрони вночі атакували Енгельс, відомий своєю базою бомбардувальників

Крім комунальних неприємностей у російському місті Енгельс, де розташована база важких бомбардувальників Ту-95 та Ту-22, які використовуються для обстрілів українських міст крилатими ракетами, у ніч на 5 квітня було чути звуки вибухів.

Про це повідомляє низка Telegram-каналів.

Читайте також: "Дід Мороз" крокує по Росії: ще в кількох містах люди сидять без опалення

"В Енгельсі, де базуються російські важкі бомбардувальники, "ліквідували БПЛА", повідомляє губернатор Саратівської області. Губернатор Саратівської області Роман Бусаргін повідомляє в телеграмі: "В Енгельсі сьогодні рано-вранці ліквідували БПЛА. Постраждалих і руйнувань інфраструктури при падінні уламків попередньо немає", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що з його формулювання неможливо зробити однозначний висновок, чи один безпілотник знищений або більше одного. У місцевому пабліку писали про численні вибухи, але якщо повітряна мета збивається ракетами, то для перехоплення потрібні щонайменше дві ракети. Енгельс відомий насамперед своєю базою важких бомбардувальників Ту-95 та Ту-22, які використовуються для обстрілів українського тилу крилатими ракетами з великої відстані, зазвичай із району Каспію.

У пабліку писали про вибухи саме поблизу аеродрому. Він уже неодноразово був ціллю українських безпілотників. У російському Енгельсі Саратовської області чути вибухи. Місцеві пабліки повідомляють про "бавовни", а жителі у чатах пишуть про вибухи "від яких тремтять вікна" і діляться відео з камер спостереження. Як відомо, поблизу міста Енгельс знаходиться військовий аеродром. Саме звідти російські терористи піднімають свою стратегічну авіацію для обстрілу українських міст.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у січні кількох російських містах жителі опинилися без опалення через морози.

  • Вас також може зацікавити:

Щастя не в рупіях: чи має Росія гроші на війну з Україною

В РФ вже розуміють, що стали придатком: як Китай зміг зібрати вершки з антиросійських санкцій

Не яйцями єдиними: у російському Воронежі помітили кілометрові черги за продуктами