RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

6 травня

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

Всі новини

Росія йде під воду: затоплення дісталося 39 областей. Фото і відео

У РФ внаслідок паводку у 39 регіонах підтоплено понад 10 тисяч житлових будинків. Підтоплено житлові будинки в Оренбурзькій, Курганській, Самарській області, Алтайському краї та інших регіонах.

Про це повідомляють росЗМІ.

Читайте також: В російському Орську зупинився один з найбільших НПЗ в Росії. Фото

За інформацією медіа, рівень водойм в Оренбурзькій області за добу піднявся від 8 до 30 см. Евакуйовано понад 6 тисяч осіб, з них близько 1200 перебувають у пунктах тимчасового розміщення. Найбільше постраждав Орськ, де 7 квітня прорвало греблю. У місті виходить із берегів ще одна річка, Єлшанка. З міста вже евакуювали понад 6 тисяч людей. Повінь дісталася сусіднього з Орськом Новотроїцька.

Зокрема, в Оренбурзі затоплено два мікрорайони, 17 СНТ і три населені пункти в межах міста. Із зони підтоплення евакуювали 786 людей, зокрема 35 дітей. Пік повені в Оренбурзі очікується 10 квітня.

У Курганській області, куди наближається вода, може бути підтоплено понад 10 тисяч будинків, присадибних ділянок та дач. Губернатор закликав мешканців низки територій евакуюватись.

Підтоплено житлові будинки також у Самарській області, Алтайському краї та інших регіонах. У Сибірському, Приволзькому та Центральному федеральних округах прогнозується потепління, а значить активне сніготанення та скресання криги на річках.

Під час евакуації села Полудні перекинувся човен із людьми. У ньому були діти. Спочатку рятувальник просить людей пригнутися від гілок, а потім човен завалюється набік і людей починає зносити бурхливим потоком.

У місті виходить із берегів ще одна річка, Єлшанка. Затоплено перший поверх багатоквартирних будинків.

В Оренбурзі під час евакуації мешканців присутній голова МНС, жителі із сарказмом кажуть, що "ще б Путіна "прихопили".

Нагадаємо, увечері 6 квітня було зафіксовано новий прорив греблі біля вулиці Борисоглібської у російському Орську, внаслідок чого потік води рушив у бік селища Нікель.

  • Вас може зацікавити:

Карма за Каховську ГЕС? Росію затоплює, тисячі будинків пішли під воду. Відео

Навчання провалилися: росіяни потопили ракетою власний корабель, є жертви

У Ростові потужна пожежа на складі з пальним: епічні кадри